Este sigur sau nu să faci sex în timpul pandemiei de coronavirus? Ce măsuri de prevenire trebuie să-ți iei înainte și după un contact intim

Publicat pe

Ni se recomandă distanțarea socială și evitarea contactului chiar și cu persoanele apropiate, o igienă și mai riguroasă și purtarea măștilor. Multă lume se întreabă, în contextul restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, dacă este sigur să facă sex sau nu. Unora le este teamă să se apropie chiar și de partenerul actual, darămite să cunoască persoane noi. Răspunsurile la această întrebare sunt împărțite, însă, între americani și danezi.

Este sigur sau nu să faci sex în timpul pandemiei de coronavirus? Ce măsuri de prevenire trebuie să-ți iei înainte și după un contact intimEste sigur sau nu să faci sex în timpul pandemiei de coronavirus? Ce măsuri de prevenire trebuie să-ți iei înainte și după un contact intim

Potrivit răspunsurilor unui chestionar publicat pe pagina oficială a statului New York, cel mai sigur partener de sex ești chiar tu, recomandându-se, așadar, masturbarea și mai puțin întreținerea relațiilor sexuale cu un partener sau mai mulți. „Mai ales dacă te speli pe mâni cu apă și săpun înainte și după episodul amoros', spun autoritățile, care recomandă de asemenea și o igienă riguroasă a jucăriilor sexuale folosite.

Următorul partener sigur este cel alături de care locuiești în casă. Evită contactul sexual cu persoane din afara locuinței sau măcar fii consecvent, se mai arată în ghidul de recomandări, citat de Click!. Mai exact, poți să faci sex cu iubitul sau iubita, chiar dacă locuiți la adrese diferite, însă nu prea e 100% sigur.

De altfel, în România, nici ordonanțele militare din nu dau liber la vizite între iubiți. „Dacă nu ai un partener stabil, ci mai mulți, pe care obișnuiești să îi întâlnești online, e bine să iei o pauză în perioada aceasta de pandemie. Sexul online sau prin telefon poate fi o opțiune pentru tine', mai spun americanii.

Măsuri de prevenție în timpul actului sexual

  • Evitați sărutările pe gură, dacă partenerul nu e un contact apropiat, din aceeași casă.
  • Evitați sexul oral sau anal
  • Spălați jucăriile sexuale cu apă caldă și săpun.
  • Evitați contactul sexual dacă partenerul dă semne de răceală.
  • Renunțați de tot la sex, o perioadă, dacă partenerul are afecțiuni care îl clasează în categoria de risc (diabet, probleme cardiovasculare, boli autoimune, cancer).

Pe de altă parte, autoritățile daneze dau liber la sex. „Sexul este bun! Sexul este sănătos', a afirmat Soren Brostrom, directorul general al Autorității pentru Sănătate din Danemarca, care a adăugat: „Departamentul de sănătate vă încurajează să faceți sex. Suntem ființe sexuale și, desigur, trebuie să facem sex. Chiar dacă ești single, relațiile sexuale scurte și practicate cu persoane cunoscute nu ar trebui să fie o problemă'.

Acesta a precizat că normele de distanțare socială impuse în Danemarca nu se aplică în cazul sexului: „Există o interdicție împotriva adunărilor formate din zece sau mai multe persoane. Nu este cazul aici. Riscul de infecție este ridicat la adunările mai mari. Cred că mai există loc în societatea noastră pentru această formă de contact social deosebit de important'.

„Nici măcar persoanele care au un număr relativ mare de parteneri sexuali diferiți nu trebuie să se simtă inhibate de măsurile de distanțare socială. Ca în cazul oricărui alt contact uman, există riscul de infectare. Dar, desigur, o persoană sănătoasă trebuie să facă sex', a concluzionat directorul general al Autorității pentru Sănătate din Danemarca, citat de Libertatea.


 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter