Experții avertizează: "Vom trăi câţiva ani buni obligaţi să purtăm mască şi să respectăm o anumită distanţare socială". De ce este important să ne acoperim fața

Publicat pe

Specialiștii susțin că nu vom renunța prea curând la măști. Mai mult, este posibil chiar să fim obligați să ne acperim fața ani buni de acum înainte.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI

Expertul medical Eric Toner este de părere că, în ceea ce privește noul coronavirus, cea mai bună apărare rămâne păstrarea distanțării sociale și purtarea măștii, cel puțin până la apariția unui vaccin: „Cred că vom trăi câţiva ani buni obligaţi să purtăm mască şi să respectăm o anumită distanţare socială. Este destul de simplu. Dacă îţi acoperi faţa, atât pentru tine, cât şi pentru cei cu care interacţionezi, riscul de transmitere scade', a declarat el.

În luna octombrie a anului trecut, specialistul împreună o echipă de cercetători au realizat o simulare de pandemie la New York, analizând scenarii diferite cu privire la modul în care locuitorii, autoritățile și operatorii economic privați ar reacţiona în fața unei asemenea ameninţări, notează digi24.ro.

Citește și: Lidia Buble și Răzvan Simion, prima confruntare față în față, la o lună după despărțire:„Mă intimidezi foarte tare'

Unul dintre elementele esențiale descoperite în urma studiului a fost că acoperirea feţei reprezintă o apărare vitală împotriva răspândirii virusului.

Eric Toner susține că răspândirea noului coronavirus nu va încetini pentru moment nici în Statele Unite, nici în alte părți din lume.

Citește și: Misty și Keo își mai doresc un copil. Fetița lor va avea un partener la joacă:'Arya crește și pe zi ce trece ne surprinde'

„Nu va fi nicio pauză vara asta şi va fi un val mare în toamnă. Este clar că avem o creştere semnificativă a cazurilor în vară, iar situația vor continua. Şi va continua până când vom reaplica restricţiile', a declarat cercetătorul în „Hacking the Apocalypse' difuzat de CNET.

Sursa foto: unsplash.com

Citește și: Soțul Elenei ex-Mandinga se apără după ce a fost acuzat de cântăreață că își neglijează copilul:„Șase luni, cât Elena a fost absentă, eu am…'

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter