Incendiu de proporții la Spitalul Matei Balș. Cinci pacienți infectați cu COVID-19 au murit

Publicat pe

Un incendiu de proporții a izbucnit în această dimineață la Spitalul Matei Balș din Capitală. Tragedia a avut loc în pavilionul 5 al Institutului Matei Balș, unde erau internați pacienții cu COVID-19. Patru persoane au murit, iar peste 100 au fost evacuate.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

UPDATE ora 11.35. Din păcate, a fost confirmată și a cincea victimă de către reprezentanții Poliției. Este vorba despre o femeie găsită carbonizată în baie.

La Spitalul Matei Balș din Capitală a fost activat planul roșu de intervenție, după ce un incendiu a izbucnit în pavilionul 5, unde erau internați bolnavii cu COVID-19, în stare medie spre avansat. Focul a izbucnit la parterul unui corp de clădire, într-un salon în care erau trei persoane. În zona respectivă se aflau în jur de 100 de persoane. Pacienții au fost transportați către alte spitale din București.

Incendiu de proporții la Spitalul Matei Balș. Cinci pacienți infectați cu COVID-19 au muritIncendiu de proporții la Spitalul Matei Balș. Cinci pacienți infectați cu COVID-19 au murit

Comandantul intervenției a declarat că primul apel a fost primit la 5.05, iar primul echipaj pompieri a ajuns la Spitalul Matei Balș după 8 minute. Pompierii au constatat că la fața locului era un incendiu cu flacără deschisă la parter, care cuprinsese o suprafață de 100 – 120 mp.

S-a intervenit în interior și exterior cu 24 de echipaje, patru descarcerări și 10 microbuze pentru transport persoane.

„Din informațiile pe care le-am primit la fața locului, în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat. În momentul în care s-a declanșat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții', a declarat vineri prefectul Traian Berbeceanu la Digi24.

Deocamdată nu se știe care este cauza incendiului de la spitalul Matei Balș. Pompierii și polițiștii criminaliști investighează acum cauzele.

Citește și: Ivermectina, avizată de Ministerul Sănătăţii. Dr. Musta: „Posibil să fie un medicament cu beneficii în COVID-19”

Citește și: Ce este Covidul de lungă durată sau Long Covid. Cum poate fi prevenit

Citește și: Cât ne protejează vaccinul anti-COVID-19 de la Moderna. Imunitatea nu este pe viață!

Citește și: Prospectele vaccinurilor anti-COVID 19 de la Moderna și Pfizer. Indicații și efecte adverse

Patru persoane au murit în urma incendiului de la Matei Balș

Din păcate, în incendiul de la Spitalul Matei Balș, patru persoane infectate cu COVID-19 au murit. Pacienții se aflau în stare medie spre avansat, iar aceștia aveau mască de oxigen.

„Patru persoane au murit, trei au fost găsite carbonizate și una care a fost resuscitată fără reușită', a declarat Raed Arafat. Din fericire, nu mai sunt alte persoane rănite și nici pacienți care au suferit arsuri în urma incendiului.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat că a creat două linii telefonice pentru rudele pacienților de la Institutul 'Matei Balș'.

Lista spitalelor unde au fost transferați pacienții evacuați

Din informațiile primite de Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare 53 de pacienți, dintre cei 102 aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

  • 11 pacienți – la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan din București
  • 5 pacienți – la Spitalul Universitar de Urgență din București
  • 6 pacienți – la Spitalul Universitar de Urgență Elias
  • 4 pacienți – la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș
  • 5 pacienți – la Sf. Clinic de Urgență Sf. Pantelimon
  • 3 pacienți – la Spitalul Militar Central-ROL 24 pacienți – la Spitalul Witting
  • 4 pacienți – la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta un pacient – la Spitalul MAI Dimitrie Gerota
  • 3 pacienți – la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni
  • 7 pacienți – la Spitalul de Urgență Floreasca

FOTO: Vlad Chirea

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter