Soția medicului-erou Cătălin Denciu, de la ATI Piatra Neamț: "Avem nevoie de un soţ, de un tată, nu de un erou!" Femeia a interzis autorităților să mai vorbească despre el

Publicat pe

Alina Claudia Denciu, soţia medicului de la Spitalul din Piatra Neamț, care a intrat în flăcări pentru a-și salva pacienții, a povestit despre primele momente în care a putut vorbi cu soțul ei, înainte să fie transportat la spitalul din Iași.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Medicul Cătălin Denciu se afla de gardă la secția AŢI de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț. Când a avut loc incendiul, medicul a încercat să-i salveze din flăcări pe bolnavii internați la Terapie Intensivă. Din păcate, doar şase din cei 16 pacienţi cu COVID-19 au scăpat cu viaţă. Medicul s-a ales cu răni grave: arsuri pe aproape jumătate din corp, dintre care unele de gradul 4, la picioare.

'Exact asta i-am spus înainte de a pleca, nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria şi sper să şi-o facă în continuare cu dedicaţie, prea multă dedicare uneori pentru ce oferă sistemul medical din ţara noastră. Era încrezător, el era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: „Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau”. Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo', a povestit pentru Observator (Antena 1) Alina Claudia Denciu, soţia medicului Cătălin Denciu.

„Se interesează toţi de el, şi doamna ambasador, şi toată lumea. Pe mine nu mă interesează astea, vreau să primească atenţia medicală pe care cu siguranţă o va primi acolo şi să se întoarcă acasă viu şi sănătos cât se poate. Colegii se mobilizaseră şi începuseră să caute soluţii în străinătate, ştiind exact care sunt condiţiile şi şansele pe care le are un pacient, mare ars, cum spunem noi în ţara noastră şi atunci soluţia domnului ministru a venit să ne ajute, să nu mai căutăm noi disperaţi soluţii în afară”, a mai spus femeia.

Soția medicului-erou Cătălin Denciu, de la ATI Piatra Neamț: "Avem nevoie de un soţ, de un tată, nu de un erou!" Femeia a interzis autorităților să mai vorbească despre elSoția medicului-erou Cătălin Denciu, de la ATI Piatra Neamț: "Avem nevoie de un soţ, de un tată, nu de un erou!" Femeia a interzis autorităților să mai vorbească despre el

Zece oameni au murit sâmbătă seară la Piatra Neamţ

Zece oameni au murit sâmbătă seară la Piatra Neamţ, în urma unui incendiului de la secţia ATI a Spitalului Judeţean. Alte şapte persoane au fost rănite, printre ele şi medicul de gardă Ioan Cătălin Denciu care a fost grav rănit când a încercat să salveze din foc pacienţii intubaţi şi imobilizaţi la pat.

„Din dorinţa lui de a salva cât mai multe vieţi. Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos din celălalt salon, salonul alăturat. A încercat să intervină şi unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute', a declarat managerul spitalului.

Medicul a fost adus cu o aeronavă militară de la Iaşi, la Bucureşti. A fost internat la Spitalul Floreasca, unde a primit tratament de specialitate şi i-a fost evaluată starea de sănătate. Duminică a fost trimis în Belgia, la secția de arși a Spitalului Militar Reine Astrid.

Cei șase pacienți internați la ATI, care au supraviețuit incendiului, au fost preluați de medicii din Iași. Victimele nu au arsuri pe corp, spun medicii care îi tratează.

Pentru a îngriji pacienţii, medicii din Iași şi-au chemat inclusiv colegii de acasă, astfel încât să fie asigurat personalul pentru următoarele 24 de ore. De luni este nevoie însă de cel puţin 30 de medici, asistente și infirmiere cu experiență în Terapie Intensivă.

Citește și:

Cum se simte acum Draga Olteanu Matei, internată de urgență cu hemoragie digestivă. Actrița a ieșit din comă

Care este acum starea de sănătate a medicului erou Cătălin Denciu de la Piatra Neamț. A sărit în incendiu ca să salveze bolnavii de la terapie Intensivă

A apărut testul rapid pentru COVID-19, care dă rezultatul în cinci minute! Când va apărea pe piață și ce avantaje are

Alina Claudia Denciu, soţia medicului Cătălin Denciu, este tot medic

Doctorul Ioan Cătălin Denciu este originar din Focşani, fiind fiul unui scriitor, Ioan Dumitru Denciu, profesor de franceză.

„A urmat cursurile Şcolii Gimnaziale nr. 9, apoi liceul Alexandru Ioan Cuza. Şi-a petrecut copilăria pe strada Ştefan cel Mare din Focşani, până a plecat la facultate, pentru a studia medicina la Iaşi. Ioan Cătălin Denciu este fiul scriitorului vrâncean Ioan Dumitru Denciu, scrie Monitorul de Vrancea. Medicul Ioan Cătălin Denciu are 48 de ani, este căsătorit, soţia sa este medic ginecolog şi au împreună doi copii.  

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter