Incendiu la un spital COVID din Ploiești. Doi pacienți au murit

Publicat pe

Un incendiu a avut loc, joi dimineață, la un spital COVID din Ploiești. Doi pacienți au murit, a transmis ISU Prahova. Focul produs într-un salon de la parterul spitalului. Incendiul ar fi fost stins de personalul medical. O asistentă medicală și-a riscat viața pentru a îi scoate pe oameni din foc.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Doi pacienţi în vârstă de 74, respectiv 75 de ani au decedat în urma unui incendiu izbucnit într-un salon al Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Ploieşti, iar o infirmieră a suferit arsuri, aceasta fiind transferată la Spitalul Floreasca din Capitală. Autoritițile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Incendiu la un spital COVID din Ploiești. Ce spun reprezentații ISU

ISU spune că spitalul a avut autorizații emise în 2010 și în 2014, dar că între timp s-au făcut renovări pentru care nu s-a solicitat autorizație. 

„Spitalul a avut o autorizaţie de securitate la incendiu emisă în anul 2010, ulterior a obţinut o altă autorizaţie în anul 2014, între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări şi schimbări de destinaţie pentru care nu s-a solicitat autorizaţie de securitate la incendiu.

În luna februarie a.c., Secţia de Boli Infecţioase a fost verificată şi sancţionată contravenţional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu', precizează sursa citată de Digi.24.

Potrivit SAJ, la locul intervenției au fost găsite 16 persoane (dintre care 6 femei si 10 barbati) care aveau nevoie să fie transferate și două decedate:

1. Pacientă 70 de ani- intoxicată cu monoxid de carbon, transportată de echipajul C1 la SJU Ploiești;

2. Infirmieră de 52 ani a Spitalulului Boli Infecțioase cu arsură grade I și II pe 40% suprafață corporală, transportată de echipaj B2 la SJU Ploiești și, ulterior, la Spital Floreasca din București;

3. Pacient 56 ani – Covid pozitiv, transportat de echipaj B2 la SJU Ploiești;

4. Pacient 75 ani – Covid pozitiv,transportat de echipaj C2 la SJU Ploiești;

5. Pacient 60 ani – Covid pozitiv, transportat de echipaj B2 la SJU Ploiești;

6. Pacient 58 ani – transportat de echipaj B2 la SJU Ploiești;

7. Pacient 65 ani – transportat de echipaj TIM la SJU Ploiești;

8. Pacientă 78 ani – transportată de echipaj B2 la SJU Ploiești;

9. Pacient 60 ani – Covid pozitiv, transportat de echipaj B2 la SJU Ploiești;

10. Pacientă 66 ani – Covid pozitiv, transportată de echipaj B2 la SJU Ploiești;

11. Pacientă 86 ani – pacientă Covid pozitiv, transportată de echipaj B2 la SJU Ploiești;

12. Pacientă 69 ani – Covid pozitiv, transportată de echipaj B2 la SJU Ploiești;

13. Pacient 69 ani – Covid pozitiv, transportat de echipaj PA la SJU Ploiești;

14. Pacient 51 ani – Covid pozitiv, transportat de echipaj PA la SJU Ploiești;

15. Pacient 33 ani – Covid pozitiv, transportat de echipaj B2 la SJU Ploiești;

16. Pacient 66 ani – Covid pozitiv, transportat de echipaj B2 la SJU Ploiești;

17. Pacient 74 ani – pacient Covid pozitiv, găsit decedat;

18. Pacient 75 ani -pacient Covid pozitiv, găsit decedat;

Citește și: O femeie din Iaşi, de 38 de ani, a murit de COVID-19 când era la cumpărături

Citește și: Certificatul verde pentru angajați, respins de Senat

Pacienții supraviețuitori au fost transferați la alte spitale

 DSU transmite că cei 15 pacienți transferați din secția exterioară a Spitalului Județean de Urgență Ploiești sunt în stare stabilă iar unul dintre ei este la ATI. Infirmiera rănită în incendiu are arsuri pe aproape 20% din corp. La Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Inspecția Sanitară de Stat a făcut verificări în ultimii doi ani și a dat mai multe amenzi.

„Urmare a informațiilor primite din partea Spitalului Județean de Urgență Ploiești, cei 15 pacienți transferați din secția exterioară sunt, în acest moment, în stare stabilă și au rămas internați în unitatea sanitară unde primesc asistență medicală de specialitate. Unul dintre pacienți se află internat în secția ATI, iar ceilalți 14 într-o secție medicală COVID-19.

Cadrul medical care a fost transferat în această dimineață la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București se află, în prezent, în evaluare medicală, are arsuri pe o suprafață de aproximativ 20% din suprafața corporală și a solicitat să nu fie transmise public alte informații despre starea sa de sănătate', a transmis DSU.

Cine este infirmiera care a încercat să salveze pacienții de la Spitalul din Ploiești

Daniela Baicu, infirmiera de la spitalul din Ploiești, a încercat să salveze pacienții cuprinși de flăcări de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești s-a ales cu arsuri grave pe 20% din corp.

Acum, starea ei este stabilă, iar Daniela Baicu este conștientă. Fiica infirmierei a povestit că a aflat de ceea ce s-a întâmplat în spital de la știri, pe Internet.

„O să o trimită la București. Nu știu absolut nimic. Acum am venit să îi iau geanta pentru că o trimite la București. Nu era o problemă cu stația de oxigen. Am aflat de pe internet. Am văzut o știre și m-a sunat și tatăl meu care lucrează pe Ambulanță. E conștientă din câte știu, dar are arsuri de gradul I și II', a povestit fiica femeii.

Foto: Observatorul Prahovean

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter