O femeie din Iaşi, de 38 de ani, a murit de COVID-19 când era la cumpărături. Se tratase singură, acasă, de gripă

Publicat pe

O femeie din Iași a murit de COVID-19, în timp ce se afla la cumpărături. Avea 38 de ani, nu era vaccinată și a preferat să se trateze acasă fără să apeleze la medicul de familie, pentru că era convinsă că are doar gripă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Atunci când victimei i s-a făcut rău, familia a făcut apel la 112, iar un echipaj al ambulanţei s-a deplasat la magazinul aceasta se femeia se afla la cumpărături. Soțul ieșencei de 38 de ani le-a spus medicilor că aceasta se tratase pentru presupusa gripă, timp de 10 zile.

O femeie din Iaşi a murit de COVID-19 când era la cumpărături. Ce spun medicii

Din păcate, atunci când echipajul de urgența a ajuns la fața locului, a fost prea târziu pentru ea. Femeia, care se afla la cumpărături și avea o formă gravă de COVID-19 nu a mai putut fi salvată.

„A fost evaluată iniţial de un echipaj al ambulanţei cu un asistent, iar saturaţia de oxigen era de 20 la sută. Când a ajuns şi echipajul ATI, se afla în stop. S-a efectuat resuscitare, iar activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute. A ajuns apoi în UPU, iar testul antigen rapid era pozitiv.

S-a suspicionat o embolie pulmonară, ca şi complicaţie a COVID-19. S-a făcut resuscitare îndelungată, dar din păcate nu a răspuns la manevrele de resuscitare. A fost confirmat şi testul PCR”, a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, citată de Adevarul.

Citește și: Restricțiile care intră în vigoare de luni

Citește și: Raed Arafat, mesaj pentru cei care cred că vaccinul anti-COVID este nociv

Citește și: De ce nu și-au botezat Antonia și Alex Velea băieții

Medic la de urgență: „Este un caz dramatic'

Ea a subliniat că ce i s-a întâmplat acestei femei din Iași, care a murit de COVID-19, în timp ce se afla la cumpărături, este dramatic. Cazul arată că boala omoară şi pacienţi tineri care nu sunt vaccinaţi.

„Familia a fost înmărmurită şi desigur echipa medicală a fost extrem de îndurerată. Este un caz clar de COVID-19 care omoară un pacient tânăr, de 38 de ani, nevaccinat, care a rămas acasă şi s-a tratat singur pentru o simplă gripă', a declarat medicul Diana Cimpoeşu. Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz, urmând ca toţi contacţii direcţi ai femeii să fie testaţi.

Aproape 500 de decese, înregistrate în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 49.604 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 03.11.2021 (10:00) – 04.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 489 de decese (255 bărbați și 234 femei), din care 55 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter