Restricțiile care intră în vigoare de luni. Lista completă

Publicat pe

Restricții care intră în vigoare de luni, 25 octombrie. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis care sunt restricțiile ce vor intra în vigoare din prima zi a săptămânii viitoare. Certificatul verde va fi obligatoriu aproape peste tot, nevaccinații vor intra în carantină de noapte, vor fi interzise nunțile și botezurile, iar masca de protecție devine obligatorie atât în interior, cât și afară.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Restricții care intră în vigoare de luni, 25 octombrie. În contextul actualei situații pandemice de pe teritoriul României, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) s-a reunit, azi, 22 octombrie, pentru a stabili lista completă a restricţiilor ce vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie. Măsurile au fost aprobate în ședința de Guvern care a avut loc la ora 14.00, notează România liberă.

Restricții care intră în vigoare de luni

CERTIFICATUL VERDE COVID. Începând e luni, 25 octombrie, intră în vigoare obligativitatea deținerii certificatului verde Covid pentru accesul în aproape toate locurile. Excepție vor face farmaciile, piețele și magazinele alimentare.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, declara, ieri, la Digi24, că certificatul verde va fi impus în toate instituțiile publice și private. În mediul privat, măsura va fi propusă pentru firme care au mai mult de 50 de angajați.

MASCA DE PROTECȚIE. De luni, se reintroduce obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile închise, dar și în exterior. 

Citește și: Cristina Ciobănașu, fotografie alături de Vlad Gherman la 7 luni de la despărțire: „E o ocazie bună să…’

Citește și: Primele fotografii de la botezul lui Milan, fiul lui Culiță Sterp și al Danielei Iliescu

Citește și: Ionuț Belei de la Chefi la cuțite s-a despărțit de iubită!O ceruse de soție în primăvară

Citește și: Marinescu de la Puterea dragostei, motivul real al despărțirii de Maria:„E o femeie cu…

Citește și: Noua iubită a lui Cristian Boureanu arată identic cu Laura Dincă.În ce ipostaze au fost surprinși îndrăgostiții

ORGANIZAREA DE EVENIMENTE PRIVATE. Va fi interzisă organizarea în restaurante a evenimentelor private, cum ar fi nunți, botezuri, petreceri etc. În acest caz, interdicția va fi totală, nici măcar persoanele vaccinate sau care cele dețin certificat verde neavând voie să organizeze astfel de evenimente.

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE. De asemenea, se vor impune noi restricții de circulație. Va fi introdusă carantina de noapte, dar vor exista și câtva excepții: persoanele vaccinate și cele care dețin un certificat verde nu vor fi obligate să stea în casă. La fel, nici cei care vin sau se duc la serviciu ori au anumite urgențe medicale.

ALTE RESTRICȚII: Competițiile sportive vor avea loc fără spectatori. De luni, va fi reintrodusă și telemunca. Magazinele vor avea program redus.

Aceste noi restricții vor fi evaluate după două-trei săptămâni pentru a se stabili eficiența pe care au avut-o. Tot atunci, în funcție de rezultate, autoritățile vor decide dacă vor fi menținute în continuare sau dacă vor fi instituite restricții mai drastice. Dacă nu va produce efecte pozitive, vacanța elevilor ar putea fi prelungită, a mai precizat ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila.

Restricții impuse de luni. Hotărârea CNSU

Restricții care intră în vigoare de luni. Conform Grupului de Comunicare Strategică, vineri, 22 octombrie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Hotărârea numărul 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, prin care se propune:

– interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22,00-05,00, cu anumite excepţii; 

– interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, desfăşurării activităţii operatorilor economici care activează în domeniul comerţului/prestărilor de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, în intervalul orar 21,00-05,00; 

– activitatea restaurantelor, cafenelelor etc. în interiorul clădirilor şi la terase să fie permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 05,00-21,00; 

– interzicerea activităţii în baruri, cluburi şi discoteci pentru o perioadă de 30 zile, precum şi organizarea şi desfăşurarea evenimentelor private (nunţi, botezuri, mese festive etc.), a concertelor şi spectacolelor; 

– interzicerea participării spectatorilor la competiţiile sportive; 

– accesul la toate activităţile şi evenimentele organizate în perioada de 30 de zile conform prezentei hotărâri, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală; 

– organizarea programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puţin 50% din angajaţi; 

– accesul vizitatorilor în toate instituţiile publice centrale şi locale, operatorilor economici, care funcţionează în clădiri de birouri private, să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării; 

– abilitarea Ministerul Educaţiei în vederea emiterii ordinului de ministru privind modificarea structurii anului şcolar 2021-2022; 

– instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, în toate spaţiile publice închise şi deschise, precum şi la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter