E oficial! Îți vei putea cumpăra haine din mall începând cu data de 15 mai. Atenție! NU se deschid toate magazinele

Publicat pe

Veste bună pentru români. Premierul Ludovic Orban a declarat că ne vom putea cumpăra haine din mall începând cu data de 15 mai, dar și care vor fi magazinele deschise.

Pe 15 mai au fost anunțate măsuri de relaxare, iar românii așteaptă cu sufletul la gură să iasă din casă fără declarație pe propria răspundere. În aproximativ o săptămână, mall-urile vor fi redeschise, iar unele magazine de haine pot primi clienți.

„Au fost prezentate anumite situații specifice în care în anumite spații de tip mall sunt magazine care au intrări exterioare și că e normal că pentru aceste magazine cu intrări exterioare, chiar dacă sunt în interiorul mall-ului, ele vor fi deschise.

Cum vor fi deschise în mall-uri farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile. Acestea au fost accesibile și în perioada stării de urgență', a explicat Ludovic Orban.

Magazinele de haine din mall care vor putea fi deschise după data de 15 mai trebuie să îndeplinească o condiție. Acestea trebuie să aibă intrări exterioare, chiar dacă sunt în interiorul mall-ului.

Citește și: Curtea Constituțională a decis:cele 300.000 de amenzi date în timpul stării de urgență, sunt neconstituționale. Cum pot fi recuperați banii

Din 15 mai, starea de urgență va fi cu starea de alertă. Chiar dacă intră în vigoare măsurile de relaxare, românii trebuie să se protejeze purtând măști și respectând restricțiile impuse de autorități.

Peste 14.000 de cazuri de coronavirus în România

Până la ora actuală, în România au fost înregistrate peste 14.000 de cazuri de coronavirus, dintre care peste 800 de morți și peste 5000 de pacienți vindecați și externați.

Citește și: Cum arată noul formular de declarație pe proprie răspundere. Ce și cum trebuie să completezi pentru a părăsi locuința, până pe 15 mai!

FOTO: Pixabay

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter