Klaus Iohannis critică decizia CCR de a lăsa românii să să iasă din casă când vor: „Fără aceste măsuri, morții ar fi fost mult mai mulți”

Publicat pe

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, joi, decizia CCR privind amenzile din perioada stării de urgență, declarând că, fără aceste sancțiuni, s-ar fi înregistrat mai multe decese.

Iată declarațiile președintelui:

– Sunt pe de o parte românii care respectă restricțiilor, salvând vieți, specialiștii și guvernații care au luat măsuri corecte și care pregătesc un program de relansare a economiei. Această parte a societății e orientată spre depășirea crizei.

Citește și: Curtea Constituțională a decis: cele 300.000 de amenzi date în timpul stării de urgență, sunt neconstituționale. Cum pot fi recuperați banii

– România a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni. Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia CCR privind amenzile instituite în această stare de urgență.

 Nu este surprinzător că astăzi aceste sancțiuni sunt discutate, discutabile. Este evident pentru noi toți că ele au fost utile. Surprizătoare este perspectiva unor autorități care au obligația constituțională de a nu pierde din vedere interesul general al societății.

– Fără aceste sancțiuni, morții ar fi fost mult mai mulți. Pericolul epidemiei nu a trecut ieri odată cu decizia CCR. Sancțiunile impuse de autorități nu au alt scop decât protejarea sănătății și vieții fiecăruia dintre noi.

Judecătorii Curții Constituționale au decis că cele peste 300.000 de amenzi pentru încălcarea măsurilor din ordonanțele militare date în timpul stării de urgență sunt neconstituționale.

CCR a admis, miercuri, sesizarea pe care Avocatul Poporului a făcut-o cu privire la OUG 34/2020, prin care Guvernul a majorat cuantumul amenzilor care au fost aplicate pe durata stării de urgenţă. 

Până la această oră, pe teritoriul României au fost confirmate 14.499 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 6.144 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 876 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter