Klaus Iohannis și Maia Sandu, declarații la Palatul Cotroceni pe fondul războiului: ”Nu vom ceda! Vă asigur că parteneriatul nostru...”

Publicat pe

Klaus Iohannis și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, declarații la Palatul Cotroceni pe fondul războiului. Azi a fost o zi destul de importantă, mai ales pentru președintele României, care a întâmpinat-o așa cum se cuvine pe Maia Sandu. Bineînțeles, discuțiile s-au concetrat pe sfera politică, având la bază și războiul dintre Ucraina și Rusia. Președinta Republicii Moldova a precizat că sunt destul de afectați de ceea ce se întâmplă, iar totodată a mulțumit pentru sprijinul oferit de către țara noastră. Iată cele mai recente declarații ale celor doi conducători!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Maia Sandu a venit recent în România, unde a discutat depsre mai multe aspecte politice cu Klaus Iohannis. Cei doi președinți au oferit o serie de declarații publice la Palatul Cotroceni, moment în care Maia Sandu a vorbit despre o posibilă lovitură de stat plănuită de Moscova la Chișinău, totul pe fondul faptului că Vladimir Putin a anulat un decret ce garanta respectarea suveranității și integralității teritoriale a Republicii Moldova.

Citește și: Carmen Iohannis a împlinit 62 de ani. Cum a început povestea ei de iubire cu Klaus Iohannis

Citește și: Denise Rifai, mărturisire neașteptată despre Klaus Iohannis: „A refuzat. Este un om care…”

Citește și: Cabral revine la PRO TV. Când începe emisiunea Ce spun românii: „Ne-a prins bine pauza”

Citește și: Cine este soția lui Radu Banciu. Laura Maria i-a dăruit doi copii prezentatorului TV

Așa cum era de așteptat, Klaus Iohannis nu a ezitat absolut deloc și a oferit o declarație la Palatul Cotroceni. Mai concret, și-a exprimat sprijinul față de Republica Molodva. Președintele României este de părere că Republica Moldova a fost afectată profund de consecințele războiului, astfel că a decis să-i fie alături în continuare.

Klaus Iohannis și Maia Sandu, declarații la Palatul Cotroceni despre război

Klaus Iohannis a făcut numeroase declarații publice la Palatul Cotroceni, în compania Maiei Sandu. De aemenea, a abordat mai multe subiecte, precum și războiul din Ucraina și Rusia. Nu s-a ferit să vorbească și despre sprijinul pe care îl oferă Republicii Moldova privind lupta ruso-ucraineană.

'Parcurgem o perioadă de crize de proporții istorice. Crize într-un mediu de securitate care s-a deteriorat dramatic în ultimele 12 luni. Cu exact un an în urmă, Rusia se pregătea să invadeze Ucraina și să înceapă un război ilegal și sângeros, marcat de atrocități nemaivăzute de multă vreme pe continentul european.

Republica Moldova a fost afectată profund și direct de consecințele acestui război. V-ați confruntat cu o criză energetică profundă, inflație galopantă. Un număr foarte mare de refugiați. Dezechilibre economice masive și atacuri hibride deosebit de agresive din exterior, menite să deraieze cursul european ales de cetățenii Republicii Moldova.

Toate acestea, precum și alte provocări similare venite pe un fond de vulnerabilități preexistente au fost gestionate cu calm, profesionalism și curaj exemplare de către autoritățile proeuropene de la Chișinău. Amenințările din exterior la adresa ordinii democratice constituționale a Republicii Moldova, asupra cărora ați atras în mod public atenția, sunt deosebit de îngrijorătoare.

Tentativele de destabilizare sunt susținute de intensificarea propagandei pro-ruse. Scopul fiind alimentarea de narative utile Rusiei și diminuarea unității și solidarității noastre. Dar noi nu vom ceda! Vă asigur că Republica Moldova nu este singură în fața acestor provocări. Este poziția noastră permanentă, clară și fermă.

Am solicitat și vom continua să susținem sancționarea de către Uniunea Europeană a celor care doresc destabilizarea Republicii Moldova și subminarea ordinii constituționale și a statului de drept.Urmărim, totodată, imperativul consolidării rezilienței Republicii Moldova în fața tuturor amenințărilor din exterior, atât prin efortul nostru direct, în plan bilateral, cât și prin instrumentele de care dispun Uniunea Europeană și NATO.’, sunt declarațiile făcute de Klaus Iohannis, potrivit antena3.ro.

Maia Sandu a declarat că simte sprijinul României

Maia Sandu a continuat șirul declarațiilor de la Palatul Cotroceni. După spusele președintelui României, ea a venit cu o serie de argumentări și precizări. Mai mult decât atât, a precizat că s-a simțit și încă se vede sprijinul acordat de către România Republicii Moldova.

”Îi sunt recunoscătoare președintelui pentru sprijinul acordat obiectivelor noastre comune. Noul Guvern de la Chișinău va continua dialogul energic cu Executivul de la București. Suntem tot mai aproape de România, de Uniunea Europeană, de familia noastră.

Rusia a invadat o țară vecină cu noi, care își dorește să trăiască în libertate și demnitate. Ucraina ține piept invaziei ruse datorită eroismului ucrainenilor și ajutorului statelor prietene. În Republica Moldova, suntem protejați de scutul eroilor ucraineni. Războiul aduce moarte și distrugere, toată regiunea este afectată puternic. Republica Moldova trece prin provocări fără precedent. Pe parcursul anului, am avut provocări de securitate; unii au dorit ca țara noastră să cadă, să poată instala un guvern-marionetă, fidel intereselor Kremlinului.”, sunt declarațiile făcute de Maia Sandu pentru sursa citată.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter