Lovitură pe piața media. PRO TV va fi preluat de miliardarul ceh Petr Kellner

Publicat pe

Grupul PRO, alături de restul activelor grupului de media Central Media Enterprise (CME), va fi preluat de fondul ceh de investiţii PPF. După aprobarea de către Comisia Europeană a fuziunii grupului PPF cu CME, au fost primite toate aprobările de reglementare necesare pentru închiderea tranzacţiei anunţate anterior.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

În consecinţă, se preconizează că finalizarea tranzacţiei va avea loc pe 13 octombrie 2020', au transmis cei de la CME, citaţi de Profit.ro. PPF şi CME au ajuns la un acrod anul trecut, în luna octombrie, iar tranzacţia se ridică la suma de aproximativ 2,1 miliarde de dolari.

Noul proprietar al grupului Pro va fi aşadar Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, cu o avere de 18,5 miliarde de dolari. Kellner are şi alte afaceri în România, axându-se în mare parte pe imobiliare – el deţine sediul ING Bank şi complexul Metropolis Center din Bucureşti.

Citește și: Bianca Drăgușanu și Alex Bodi, surprinși împreună la câteva ore după ce vedeta a fost bătută!Cum se comportă cuplul

Tranzacţia s-ar fi aflat sub semnul întrebării după ce, la începutul anului, senatorul american Marco Rubio ar fi cerut examinarea tranzacţiei, din cauza unor legături care ar exista între Kellner şi China.

Răspunsul PPF nu a întârziat, fondul de investiţii spunând că acuzaţiile se bazează pe „informaţii false', iar achiziţia CME nu va face decât să complementeze afacerile pe care PPF le are deja în zona de telecomunicaţii.

Citește și: Ce face și cum arată Bianca Drăgușanu, la o zi după ce a fost bătută de Alex Bodi.Cum a fost filmată când credea că nu o vede nimeni

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter