Medic român la vama Nădlac: "Nu lupți aici doar cu epidemia de Covid-19, ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară!"

Publicat pe

Medicul Vlad Roșca, din Arad, face parte din echipa de doctori de la vama Nădlac pentru a controla starea de sănătate a celor care intră în România. Medicul a postat un mesaj dureros pe pagina sa de Facebook, referitor la comportamentul îngrozitor pe care l-au avut cei din întorși din străinătate față de doctori.

Medic român la vama Nădlac: "Nu lupți aici doar cu epidemia de Covid-19, ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară!"Medic român la vama Nădlac: "Nu lupți aici doar cu epidemia de Covid-19, ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară!"

«Seara a început cu o liniște deplină… la frontiera Nădlac 2 erau doar lumini roșii-albastre.
Era liniștea dinaintea furtunii… inițial credeam că am scăpat de infern și zâmbeam satisfăcuți. Parcă ne spuneam în minte: noaptea aceasta va fi liniște.'
Pe la 3 și ceva, târziu în noapte… din depărtare se văd sute de faruri. Parcă un oraș luminos se apropia de noi. În cateva minute erau aliniați pe 4 coloane… erau kilometri de faruri. Știam de unde începe dar nu unde se termină.
A început haosul!
Echipa poliției de frontieră, jandarmeria, echipajele de poliție pregătite de escortă și noi toți medicii împreună cu asistenții ne-am mobilizat cum trebuie. Fluxul continu și volumul mare de lucru era de așteptat.
După câteva minute însă am realizat că nu lupți aici doar cu epidemia de Covid-19 ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară. O lipsă de respect față de noi și față de întreaga Românie.
Aroganța, superficialitatea… lipsa de educație și de rușine… toate au fost prezente. Nu a contat nimic… izolarea, carantina… riscul de a fi bolnavi și de a îmbolnăvi oameni… toate erau un preț mic în comparație cu dorința de a intra în țară. Pentru ei nu au contat românii ci doar România văzută ca ultima oportunitate si sansa. Infracționalitatea va crește semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta…. epidemia aceasta va deveni din problema principală… doar o problema asociată celor ce vor urma.
După o noapte de triaj, de frig, de stres…. am pornit spre case cu gândul sinistru la ceea ce va să vină…. ei nu au mai fost pe aici de ceva vreme… ei nu înțeleg că România nu mai e doar un loc, ci noi suntem România… cei ce tragem pentru țara asta.

P.s. nu vorbim de diaspora, nu vorbim de românii din străinătate care sunt exemplu de caracter și omenie.. ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă… și noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituția și cerșitul… despre asta vorbim și știți bine!», a scris medicul Vlad Roșca pe Facebook.

Postarea medicului a primit peste 65 mii de aprecieri și alte câteva mii de mesaje din partea celor care sunt alături de medicii care trec, în această perioadă, prin momente extraordinar de grele. Mulți dintre cei care i-au comentat medicului și-au cerut scuze în numele diasporei, iar alții l-au încurajat să meargă mai departe.

sursa foto: Facebook Vlad Roșca

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă