Medicii din Suceava au consemnat nereguli: pacienți întorși din Italia și morți de insuficiență pulmonară, dar neraportați că ar fi infectați cu noul coronavirus

Publicat pe

Medicii suceveni se întreabă de ce virusul a explodat dintr-o dată și a infectat 50 de persoanele din rândul personalului medical. 

Am avut pacient ajuns decedat în ATI, veniţi din Italia. A decedat prin insuficienţă respiratorie. Cauza de la care a plecat insuficienţa nu ştim. Ne punem întrebarea, de ce a ajuns cu capacitate pulmonară de 30%. Ni s-a spus că l-au testat, că testul a fost negativ, dar totuşi la foaie nu era nimic, niciun test' – Doctor din Spitalul Județean Suceava.

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Suceava sunt revoltate de modul în care a fost gestionată criza care a dus la infectarea a jumătate din personalul spitalului. Spun că numărul celor bolnavi a crescut din cauza dezorganizării şi deciziilor proaste luate de conducere, scrie Libertatea.ro.

Citește și: Mesajul unei tinere infectate cu noul coronavirus: „Dacă cineva se gândește să își asume vreun risc, doar uitați-vă la mine. Sunt la Terapie Intensivă, nu pot să respir fără tub”

Nimeni nu a luat legătura cu noi până acum', acuză medicii şi asistentele cu care a discutat Libertatea. 

După ce tot mai multe persoane au început să prezinte simptome, conducerea spitalului s-a bâlbâit şi nu a luat o decizie clară.  Au fost chemat tot personalul la muncă şi pus înghesuit în aceeaşi cameră, fie că aveau sau nu simptome.

Aşa s-a ajuns în situaţia ca jumătate din personal să fie infectat.

Un cadru medical a început încă de la finalul săptămânii trecute să prezinte simptome. Şi-a anunţat superiorii şi a aşteptat să fie testat.  Starea sa s-a agravat însă.

Citește și: Se ia sau nu coronavirusul COVID-19 de pe haine și alimente? Raed Arafat spune ce trebuie să facem imediat ce intrăm în casă

Nu ni s-a spus nimic. Am luat eu legătura cu DSP, ca să văd care este conduita', spune el. Până la urmă, a fost chemat la spital a doua zi, unde s-a trezit în aceeaşi încăpere cu mare parte a personalului spitalului.

Citește și: Coronavirus în România. Câte cazuri sunt până acum. 576 persoane infectate, 73 vindecate și 7 morți

În aceeaşi cameră stăteam, nu s-a organizat absolut nimic. Eram toţi, infectaţii cu neinfectaţii. Eu nu am putut să stau, aveam febră, trecuse o oră şi jumătate şi nu ajunsese să se recolteze', spune el. A fost testat abia luni. '

Un alt cadru medical spune că nu a fost testat pentru că nu prezenta simptome, deşi a stat în timp de mai multe zile în spital alături de zeci de colegi bolnavi.

Numai la cei cu simptome se recoltează, la contacţi nu. Însuşi directorul medical e acum bolnav. A fost confirmat. El în ziua aceea operase un pacient', nu s-a spus.

Doctorii şi asistentele spun că le-a fost frică până acum să vorbească, din cauza modului în care fostul manager conducea spitalul.

Era o atmosferă de teroare, ameninţare, intimidare. Sunt medici care şi-au dat demisia că nu au mai rezistat terorii. Stau acasă acum, fără pensie, fără salariu'.

Medicii erau chemaţi să lupte împotriva COVID-19 fără cele mai de bază măsuri de protecţie. Abia luni au venit măştile pe care le-au cerut cadrele medicale.

Nu avem mânuşi, nu avem soluţii antiseptice', se plânge personalul Spitalului. La ora actuală, spitalul este un focar', spun cadrele medicale de acolo.

Problemele de la spital sunt grave de mult timp, spun oamenii de acolo. Medicii cred că șefii unităţii nu au vrut să recunoască de la început că are o problemă în privinţa infectărilor cu COVID-19.

Am avut pacient ajuns decedat în ATI, veniţi din Italia. A decedat prin insuficienţă respiratorie. Cauza de la care a plecat insuficienţa nu ştim. Ne punem întrebarea, de ce a ajuns cu capacitate pulmonară de 30%. Ni s-a spus că l-au testat, că testul a fost negativ, dar totuşi la foaie nu era nimic, niciun test', spune un cadru medical.

Managerul spitalului a fost demis, iar acum conducerea este asigurată de Doina Motan, directorul medical. 


Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter