Paste cu ciuperci. Rețetă delicioasă de post

Publicat pe

Poți să mănânci preparate delicioase, fără să încalci postul.Îți prezentăm o rețetă delicioase de paste cu ciuperci, foarte sățioasă și ușor de preparat. 

Ai nevoie de câteva ingrediente pe care cu siguranță le ai la îndemână. Această rețetă poți să o prepari și cu sos alb, înlocuind sosul de tomate cu un sos făcut din făină, apă și vin alb, când e dezlegare la vin. 

Citește și: Spaghete carbonara de post. Cele mai cremoase paste

Zeama lăsată de ciuperci este extraordinar de gustoasă, așa că o poți folosi cu succes pentru a forma un sos care să acopere pastele. 

Iată rețeta de paste cu ciuperci de post: 

 1 pungă de paste penne, fără ou – 500 g de ciuperci – 2 cepe mici – 2-3 căței de usturoi – 1 cutie pastă de tomate – 1 legătură de pătrunjel verde – 1 lingură cu busuioc uscat – sare, piper după gust – ulei

Primul pas este să pui pastele penne la fiert în apă cu sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj.

Între timp, curăță și spală bine ceapa și taie-o mărunt. De asemenea, și usturoiul trebuie curățat și tocat mărunt.

Ciupercile trebuie să le cureți, să le speli și să le tăi cubulețe. Într-o tigaie unsă cu puțin ulei călește ceapa și usturoiul. Când au început să capete o culoare aurie adaugă ciupercile și lasă-le câteva minute, până se înmoaie. Potrivește cu sare și piper și adaugă busuioc.

Citește și: Postul Paștelui. Rețetă pentru supă rapidă cu legume și tăieței, de post

Când toate acestea sunt aproape gata adaugă pastă de tomate și lasă-le să fiarbă până începe să scadă. Scurge apă de la paste și așază-le pe o farfurie întinsă. Toarnă amestecul cu ciuperci și presară pătrunjelul tocat mărunt. Pastele cu ciuperci de post se servesc calde.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter