Motivul pentru care noul coronavirus nu a dispărut vara. Explicația unui epidemolog: "Transmisibilitatea scade cu aproximativ 20%. Dar asta presupune temperaturi de 37 de grade"

Publicat pe

Începutul pandemiei de coronavirus a coincis cu sezonul gripal, însă cu toții ne așteptam ca odată cu venirea verii și creșterea temperaturii în termometre să scadă simțitor numărul cazurilor. Lucru care nu doar că nu s-a întâmplat, dar se pare că tot mai mulți sunt testați pozitiv cu COVID-19. Un epidemiolog explică ce se întâmplă cu exactitate.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Mulți s-au bazat pe studiile care ilustrează că transmisibilitatea scade cu circa 20% în anotimpul cald, însă nu s-au luat în calcul toți factorii. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a explicat că, pentru ca acest lucru să se întâmple, ar fi trebuit să se înregistreze temperaturi de peste 37 de grade.

„S-a spus și s-a dovedit, de fapt, prin studii și Universitatea Harvard a afirmat că practic, transmisibilitatea scade cu aproximativ 20 la sută pe perioada caldă. Însă asta presupune temperaturi de 37 de grade sau peste 37 de grade. Deci, dacă ne aflăm la 32, 33, 34 de grade și nouă ne este cald, asta nu este suficient ca lucrurile să se modifice în mod semnificativ', a spus specialistul la Digi24.

Citește și: Ce se întâmplă cu Alina Sorescu și Alexandru Ciucu, la un an după ce s-a zvonit că divorțează!Cei doi s-au afișat pentru prima dată împreună, după o lungă pauză

Specialist: „Există și varianta ca numărul cazurilor să scadă”

Numărul îmbolnăvirilor va crește în continuare, potrivit estimărilor epidemiologului, care avertizează că o încetinire ar putea avea loc, numai dacă oamenii vor respecta cu strictețe regulile.

Citește și: Andreea Antonescu, primele declarații despre bărbatul în compania căruia a fost fotografiată la mare, în tandrețuri:„O să mai fim surprinși din când în când împreună'

„După cum evoluează lucrurile, parcă evoluează cam repede, și pe noi ne surprinde această evoluție și această creștere. Am făcut o estimare de 836 de infecții noi pentru data de 14 august. Există și varianta ca numărul cazurilor să scadă, dacă oamenii respectă măsurile și înțeleg că acest virus există, că infectează, că generează forme grave de boală și că singura metodă de a lupta împotriva lui este să respectăm recomandările', a conchis expertul.

Sursa foto: pexels.com

Citește și: Testul sincerității! Andreea Bălan a recunoscut ce intervenții estetice are. Cum arăta înainte:'Așa spun toate'

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter