Nasul uscat, un nou simptom Covid-19. Este printre primele care apar după infectare

Publicat pe

Specialiștii Universității din Barcelona au făcut un studiu în urma căruia a rezultat faptul că nasul uscat s-ar putea număra printre primele simptome ale infecției cu virusul COVID-19. Pe lângă simptomele obișnuite, precum, tuse seacă, lipsa gustului și a mirosului, dureri musculare și febră, specialiștii au descoperit un simptom important al virusului care face ravagii la nivel global.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Este vorba despre nasul uscat și senzația de „duș nazal'. Această concluzie a reieșit în urma unui studiu efectuat în Spania și dat publicității recent.

Cercetătorii au declarat că prezența acestui simptom – nasul uscat – ar putea ajuta la prevenirea răspândirii virusului prin izolarea timpurie a persoanei ce experimentează senzația, dar și prin diagnosticarea și tratarea acesteia mult mai din timp. 

Nasul uscat, noul simptom al COVID-19

Studiul efectuat a constat în chestionarea a 35 de pacienți bolnavi de Covid-19. 68% dintre aceștia au declarat că, printre alte simptome, pe care deja le cunoaștem cu toții, s-a numărat și această senzație ciudată: nas uscat, mucoasa nazală extrem de uscată. 

Acest simptom a dispărut după 12 zile de la diagnostic.

Sunt 7 categorii de simptome

Cercetători de la Clinica Universitară din Viena au reuşit să împartă simptomele în 7 categorii, rezultatele studiului lor fiind publicat în revista de specialitate Allergy. Scopul principal al studiului a fost acela de a afla ce înseamnă o bună imunitate în urma unei infectări cu SARS-CoV-2 şi în funcţie de ce parametri se măsoară aceasta. 

Citește și: Pepe ar fi bătut-o pe Raluca Pascu! Mama fetițelor lui a cerut ordin de protecție: ‘A fost lovită în zona feței și s-a dus direct la Poliție’

Citește și: Mirela Vaida pierdut două sarcini, înainte de a deveni mama a trei copii. Cum a depășit trauma: „Nu a fost ușor. Dacă ar fi să o iau de la capăt…’/ EXCLUSIV

Citește și: Ella de la Puterea Dragostei a făcut plângere penală împotriva Andrei Voloș și a Biancăi Comănici: „Nu sunt bătaia voastră de joc'

La studiul realizat de imunologul Winfried Pickl şi alergologul Rudolf Valenta au participat 109 de reconvalescenţi, aşadar persoane care au suferit de COVID-19, dar care sunt pe cale de recuperare, şi 98 de persoane sănătoase. 

Diferitele categorii de simptome

În urma examinării probelor de sânge ale probanţilor, au putut fi identificate 7 categorii de simptome:

1. Simptome gripale (febră, frisoane, oboseală şi tuse)

2. Simptome de guturai (guturai, strănut, gât uscat, nas înfundat)

3. Dureri musculare şi de articulaţii

4.  Inflamaţii la nivelul ochilor şi mucoasei

5. Afecţiuni pulmonare (pneumonie sau dificultăţi la respiraţie)

6. Afecţiuni gastro-intestinale

7. Pierderea simţului mirosului şi a gustului şi alte simptome

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter