Nelu Tătaru a făcut anunțul! Când va ajunge în România primul vaccin anti-COVID

Publicat pe

Conform anunțului făcut recent de ministrul Nelu Tătaru, prima tranșă de vaccin anti-COVOD va sosi curând în România. Iată când vom putea beneficia de el!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

În contextul în care întreaga Europă se confruntă deja cu valul doi al pandemiei de coronavirus, ministrul Nelu tătaru a anunțat că prima transă de vaccin anti-COVID urmează să ajungă și în România.

Citește și: Anna Lesko recunoaște că este o mamă exigentă: „Sunt învățată cu educația strictă a părinților mei și fac militărie cu el”/ EXCLUSIV

Prima tranșă de vaccin anti-COVID, în luna decembrie

Şeful de la Sănătate a fost întrebat despre vaccinul anticoronavirus, care în prezent se află „într-o pauză tehnologică”, cât de îngrijorător este acest lucru şi când va ajunge scutul împotriva COVID şi la noi în ţară.

Prima tranşă de vaccin anticoronavirus, în decembrie în România

Ministrul Sănătății a fost întrebat recent când vom putea beneficia de vaccinul anti-COVID, aflat în momentul de față „într-o pauză tehnologică”, în condițiile în care pandemia de coronavirus intră într-o nouă fază ascendentă.

„La una din firmele la care Comisia Europeană are contracte, într-adevăr, este într-un studiu de fază 3, înseamnă şi pacienţi sau subiecţi cu comorbidităţi şi atunci orice incident opreşte acel studiu, iar o echipă independentă evaluează acel pacient. Asta este procedura. 

Rămâne ca cele 300 de milioane de doze achiziţionate de Comisia Europeană cu un posibil plus de încă 100 de milioane să vină în decembrie, o primă tranşă de 30 de milioane, iar în primul trimestru al anului viitor să putem beneficia de ele”, a explicat ministrul Nelu Tătaru, conform digi24.ro.

Citește și: Mircea Badea, mesaj dur pentru bătăușa din Târgu Jiu, care a agresat și umilit o fetiță de 13 ani: „Merită pedeapsa cu moartea!”

Categoriile care au prioritate la vaccinare

Nelu Tătaru a precizat că, totuși, procesul de producere a vaccinului nu se va opri, iar atunci când primele doze vor sosi în România, persoanele cu vârstă înaintată, cu comorbidități, dar și personalul din sectorul sanitar și din învățământ vor avea prioritate la vaccinare.

„Procesul merge mai departe, sunt cinci firme cu care Comisia Europeană are, în acest moment, discuţii şi contracte. Se preconiza ca în decembrie să vină prima tranșă, iar în ianuarie să putem face primele vaccinuri. 

Tranșa care trebuia să vină pentru România era de 1.290.000 de doze. Dar, în măsura în care acest vaccin va fi sigur vom ști și noi și îl vom găsi și pe piața europeană”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter