Noi reguli la metrou în starea de alertă! Avertismentul premierului Orban: "Vor fi echipe care să verifice..." Amenzile ajung până la 1.500 de lei

Publicat pe

Starea de urgență a expirat, iar de astăzi a intrat în vigoare starea de alertă! Măsurile s-au mai relaxat, numai că pandemia nu este nici pe departe aproape de final, astfel că la metrou se impun noi reguli! Iată ce reguli trebuie să respecte cetățenii, în caz contrar riscă amenzi usturătoare!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Românii trebuie să poarte neapărat mască de protecție, astfel nici măcar nu vor avea acces pe peron. De asemenea, în timpul călătoriei cu metroul trebuie păstrată distanța, astfel că va trebui lăsat câte un scaun liber între călători.

Citește și: Prințesa Maria, descendentă a dinastiei Habsburgilor, a murit! Peste câteva zile împlinea 32 de ani și era mama unui băiețel de doi ani

Premierul Ludovic Orban a anunțat încă de zilele trecute că se va impune o organizare foarte bună' la metrou și a atenționat că agenții de la Poliția Locală București vor fi la toate gurile de metrou din Capitală.

Totodată, cetățenii ar trebui să știe că pot plăti cu cardul în momentul în care cumpără călătorii la metrou. În difuzoare se vor auzi mesaje prin care oamenii sunt îndemnați să păstreze distanța de siguranță.

Peroanele și garniturile de tren vor fi dezinfectate zilnic.

Citește și: Viorel Cataramă, primele declarații după rezultatul experimentului COVID: „Am demonstrat pentru toți românii că nu era nevoie de măsuri pentru limitarea libertăților'

Purtarea măștii la metrou, obligatorie

La metrou, de asemenea, va fi necesară o organizare foarte bună, la accesul la metrou prin gurile de metrou unde vor fi echipe care să verifice existența măștii, iar cei care nu au măști să poată să-și achiziționeze de la intrare', a spus Ludovic Orban.

Șeful Executivului a mai ținut să menționeze că trebuie respectate anumite reguli și atunci când vine vorba despre deplasarea în vagoanele metroului. Jandarmii și polițiștii vor forma filtre la gurile de metrou, astfel încât să se evite aglomerațiile.

Citește și: Casa artistei Ellie White, în vizorul hoților la miezul nopții: „Groaznic… au încercat să intre peste noi'

Persoanele care nu poartă mască sunt avertizate, iar cele recalcitrante riscă amenzi între 500 și 1.500 de lei.

Da, va exista o organizare atât din partea metroului, dar cu siguranță metroul va beneficia și de sprijinul forțelor din cadrul MAI', a mai spus prim-ministrul.

Sursa foto: unsplash.com

Citește și: Dorian Popa, tâlhărit în plină stradă! I-a fost furat portofelul cu bani și acte.„Bă tată, știi clar că ți s-a înfăptuit o maradonna în momentul în care…'

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter