Noi restricții anti-COVID. Care sunt măsurile impuse

Publicat pe

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în cadrul unei declarații de presă susținute miercuri seara, după ședința cu autoritățile noile restricții anti-COVID care vor fi impuse pe tot teritoriul României începând de luni. Potrivit șefului statului, măsurile vor fi hotărâte de autorități „cel târziu vineri', însă vor intra în vigoare la începutul săptămânii viitoare.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Reamintim că în ultima perioadă numărul cazurilor de COVID a crescut foarte mult. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat ieri, că între 19 și 20 octombrie, 423 de decese și 17.158 de cazuri de persoane pozitive.

„Vreau să fiu foarte clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Știu că sunt mulți care vă spun că nu e așa. În vestul Europei, unde oamenii s-au vaccinat în masă – 70-80% s-au vaccinat – lumea s-a relaxat.

La noi, unde lumea e reticentă, sunt sute de decese în fiecare zi și zeci de mii de oameni se infectează zilnic. Dacă vreți să nu ajungeți la spital, vaccinați-vă'

Singurul lucru care se întâmplă dacă vă vaccinați este că scăpați de boală și noi ca societate scăpăm de această pandemie. Până atunci este nevoie de restricții prin care putem avea grijă de cei mai vulnerabili', a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Noile restricții anti-COVID. Ce se întâmplă cu școlile

Președintele vorbit la modul general despre măsurile restrictive care vor fi luate de autorități. Iată ce a declarat despre școli.

„Școlile sunt cele mai vulnerabile prin elevi și profesorii care se îmbolnăvesc. De luni, ar fi vacanță pentru cei mici. S-a decis astăzi ca acestă vacanță să fie valabilă și pentru gimnaziu și liceu, nu doar pentru ciclul primar', a anunțat șeful statului.

Citește și: Raed Arafat, mesaj pentru cei care cred că vaccinul anti-COVID este nociv

Citește și: Prima pastilă care va trata COVID-19

Citește și: Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă

Masca redevine obligatorie peste tot

Mai mult, președintele țării a spus că începând de luni, masca devine obligatorie „peste tot și în interior și în exterior și la școală și la cinematograf. Este regretabil, dar de luni trebuie să instituim restricții'.

Cel târziu vineri, guvernul va decide ce restricții intră în vigoare după ce CNSU și experții în materie vor stabili aceste norme și le vor transpune și în limbaj juridic', a adăugat el.

Circulație restricționată pentru vaccinați

Astfel, va fi restricționată circulația noaptea, mai puțin pentru cei vaccinați și pentru cei care prezintă, în baza legitimației de serviciu, dovada că lucrează în tura de noapte.

În timpul zilei, accesul va fi permis doar cu certificatul verde, în timp ce cei nevaccinați vor avea o seamă de restricții, care vor fi anunțate cel târziu vineri.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter