Nu e nicio glumă, ci realitatea din România! Cum sfidează oamenii măsurile impuse de autorități: Plimbatul pisicii în geantă, ieșitul cu peștele pe afară sau „operațiunea calul”

Publicat pe

În timp ce întreaga lume se confruntă cu cea mai mare provocare din ultimile decenii — pandemia de coronavirus, care continuă să facă victime pe tot globul, autorităţile statelor impun restricţii de circulaţie cetăţenilor, îndemnându-i să rămână acasă.

Frica de infecţie, se pare, nu-i opreşte pe unii din încercările de a „ieşi la plimbare”, iar întrebaţi de ce se supun riscului, oamenii sunt tot mai inventivi.

Citește și: Cât de eficient este gelul dezinfectant împotriva coronavirusului COVID-19! Ce trebuie să știi înainte să-l cumperi

Unii conaţionali de-ai noştri se pare că tot nu se responsabilizează, continuând să organizeze ieşiri cu prietenii la grătare sau petreceri cu invitaţi la ei acasă. 

Unii internauți se rezumă la glume online, în care se prefac că merg la plimbare în lesă cu animalele de pluș, însă şoferii din România au trecut de mult de stadiul de glume și au făcut tot posibilul să iasă din casă.

Un caz de acest fel a fost raportat de autorităţile române. Este vorba despre un şofer care a ieşit să-şi plimbe peştele! Închis într-o pungă din plastic cu apă, peştişorul a fost „aşezat” în maşină şi dus „la plimbare”. Un alt şofer, transmite Digi24.ro, a ieşit la plimbare cu pisica şi maşina personală, însă se pare că s-a rătăcit pe drum, fiind oprit de autorităţi la 30 de kilometri distanţă de casă!

Citește și: Coronavirusul, de neoprit. Stare de urgență în SUA. În Italia, numărul de cazuri a crescut într-o singură zi cu 50%

Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului poliţiştilor europeni Europol, a povestit câteva situaţii cu care s-au confruntat poliţiştii, în plină epidemie de coronavirus, când au verificat motivele pentru care oamenii au ieşit din casă, pe durata carantinei totale. În acest context, poliţistul face un apel la responsabilitate şi le cere românilor să nu se pună în pericol sănătatea publică încălcând măsurile dispuse de autorităţi.

„Un ultim caz s-a petrecut la Braşov. O tânără s-a gândit să-şi plimbe pisica la mall. De fapt avea de gând să-şi cumpere nişte haine, iar plimbarea pisicii în geantă era numai un pretext. La venirea poliţiei, după ce i s-a explicat că magazinele din mall sunt închise, s-a enervat foarte tare şi a cerut chiar schimbarea Ordonanţei Militare în aşa fel încât lumea să-și cumpere haine și machiaje', a declarat Cosmin Andreica pentru „Adevărul'.

Poliţistul a amintit și de situația cu peştişorul în pungă. 

„Românii dau dovadă de o inventivitate ieşită din comun, dar sub o formă sau alta trebuie să fie conştienţi că nu facem decât să ne furăm singuri căciula, dacă încălcăm aceste reguli', a precizat preşedintele sindicatului Europol.     

Citește și: Începe TESTAREA COVID-19 în București, 10.514 de persoane. Adrian Streinu-Cercel: „Dacă se va depista vreun caz pe o scară de bloc, toți locatarii vor intra în carantină 14 zile”

Din cauza restricțiilor de circulație impuse prin ordonanța militară numărul 3 din 2020, un tânăr  tătic nu a găsit niciun mijloc de transport și niciun vecin disponibil să îl ducă cu mașina la Iași pentru a-și vedea copilul. Tânărul din Iași, devenit viral pe Facebook după ce a fost fotografiat în timp ce era călare pe un cal și oprit de un echipaj al Poliției chiar în centrul orașului. Bărbatul călare pe cal le-a explicat polițiștilor că trebuie să ajungă la maternitate să își vadă copilul nou-născut și soția, motiv pentru care a primit doar un avertisment. 

Astfel, tânărul a încălecat pe cal și a mers aproape 50 de kilometri, până la Iași.

Nu sunt singurele cazuri, numărul persoanelor care vor să iasă din casă crește de la o zi la alta, la fel cum se înmulțesc și ideile de a „fenta' legea și ordonanța militară nr. 3, în vigoare în țara noastră. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter