Nu e o glumă, e pe bune. Președintele Iohannis l-a propus premier tot pe Ludovic Orban

Publicat pe

Președintele Klaus Iohannis a avut joi o conferință de presă. Șeful statului a declarat că, în urma consultării cu toate partidele și formațiunile parlamentare a decis să-l desemneze tot pe Ludovic Orban premier.

Mișcarea s-ar înscrie în logica declanșărilor alegerilor anticipate. Șeful statului a precizat la finalul consultărilor cu partidele parlamentare că a luat hotărârea de a-l desemna șef al Executivului tot pe Ludovic Orban, scrie digi24.ro. Argumentele care au stat la baza acestei decizii ar fi agenda reformatoare a liberalilor, care „a dorit să reformeze multe programe, să vină cu îmbunătățiri pe legislația electorală, pe măsuri economice, pe măsuri sociale, toate în interesul României și al românilor”.

„De asemenea, a dorit să repare greșelile care, evident, au fost făcute de guvernele pesediste din cei trei ani dinainte. Pe de altă parte, avem un PSD care are încă foarte mulți parlamentari și care se opune acestor schimbări”, a mai completat Iohannis.

Citește și: Cine este şi cu ce se ocupă fiul lui Ludovic Orban: „L-am crescut foarte liber!' În clasa a şaptea, tânărul a fost implicat într-un mare scandal la şcoală

Șeful statului a profitat de ocazie pentru a semnala că social-democrașii doresc să oprească lucrurile.

„Doar ultimul exemplu cred că este elocvent. Partidul Național Liberal, prin Guvernul Ludovic Orban, a dorit să aducă îmbunătățiri legislației electorale cu privire la alegerile locale. În speță, a vrut să reintroducă, așa cum ar fi fost normal, alegerea primarului în două tururi. PSD nu a dorit, a depus moțiune, moțiunea a trecut ieri. Astăzi avem consultări”, a declarat Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

Alegerile anticipate, prima opțiune

În egală măsură, șeful statului a ținut să precizeze că alegerile anticipate sunt prima sa opțiune, iar următorul pas în acest sens ar fi desmnarea unei persoane însărcinate cu formarea unui nou guvern.

„Așadar, după ce m-am consultat cu toate partidele și formațiunile parlamentare, îl desemnez pe domnul Ludovic Orban să formeze un nou guvern și să se prezinte în Parlament”, a conchis președintele.

Sursa foto: Facebook

Citește și: Moțiunea de cenzură a trecut. Guvernul Orban a picat

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter