Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Mihail și Gavriil, pe 8 noiembrie

Publicat pe

Pe 8 noiembrie sunt prăznuiți Sfinții Mihail și Gavriil, ocazie cu care îți serbează ziua de nume o mulțime de români, care au primit la botez numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Peste 1,3 milioane de români care poartă aceste prenume sau derivate ale lor îşi sărbătoresc astăzi onomastica. Dintre acestea, cele mai întâlnite nume sunt Mihai, Mihaela, Gabriel şi Gabriela.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici îi prăznuiesc pe 8 noiembrie pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, consideraţi, în tradiţia creştină, conducătorii cetelor de îngeri şi călăuze ale sufletelor în drumul spre Rai.

Ce nume derivate se sărbătoresc de Sfântul Mihail și Gavriil. Cei care poartă numele de Mihail, Gavril, Mihai, Mihaela, Michi, Mişa, Mihăiţă, Mişu, Mihnea, Mihăilă, Mihalache, Mihalcea, Mihu, Gabriel, Gabriela, Gabi, Gabiță, Gavriil, Gavrilă sau alte derivate își serbează duminică, 8 noiembrie, ziua numelui.

In trecut, in societatea traditionala bucovineana, Arhanghelii erau sarbatoriti pentru ca „ei sunt pazitorii oamenilor de la nastere si pana la moarte, rugandu-se lui Dumnezeu pentru sanatatea acestora'.

Citește și: Ce spune Claudia Pătrășcanu despre întâlnirea cu Gabi Bădălău, de la mall:„I-am lansat această propunere

Citește și: Tavi Clonda, mesaj cu subînțeles pentru Gabriela Cristea, de ziua ei de naștere:„Călătoria în 4 și stai să vezi ce mai urmează

Citește și: Antonia a fost victima bullying-ului în America, în adolescență:'Și eu m-am confruntat cu…'/ EXCLUSIV

Semnificația numelui Mihail

Mihail este implinitorul dreptatii dumnezeiesti, purtand in mana dreapta sabia de foc. La porunca Domnului, el l-a alungat din cer pe Lucifer, ingerul razvratit. Numele, de origine evreiasca (MihaEl), se talmaceste „Cine este ca Dumnezeu?' (mi, „cine'; ke, „ca'; El, prescurtare de la Elohim).

In romaneste, formele cele mai frecvente sunt astazi Mihai, MihailMihneaMihaela, cu diminutivele MihaitaMisa sau Michi.

Se spune că persoanele care poartă numele Sfântului Arhanghel Mihail sau derivate ale acestuia sunt persoane inteligente, harnice, hotărâte și care nu renunță niciodată la ceea ce își doresc. Persoanele care au primit la botez acest nume sunt foarte sociabile și reușesc să se integreze rapid într-un grup, mai ales dacă întâlnesc persoane cu care să fie pe aceeași lungime de undă.

Mai mult decât atât, cei care poartă acest nume au stofă de luptători și își propun tot timpul să descopere adevărul.

Semnificația numelui Gavriil

Gavriil – apare, in ambele Testamente, drept calauzitorul spre adevar si vestitorul ceresc cel mai de seama al Cuvantului dumnezeiesc (fiind cunoscut mai ales datorita profetului Daniel si evanghelistului Luca). 

GabriEl inseamna in evreieste „Dumnezeu a fost puternic', tragandu-se din radacina verbala gabar, „a fi puternic', alipita numelui dumnezeiesc El (prescurtare de la Elohim).

Numele Gavriil se traduce prin „Dumnezeu este puterea mea', la fel și toate numele derivate din acesta. Se crede că toți cei care poartă acest nume sunt persoane puternice și care pot face față cu ușurință greutăților vieții.

Persoanele care au fost botezate astfel au șanse mari să reușească în viață și au puterea de a-i ajuta și pe cei din jurul lor, oferindu-le sprijin.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter