O asistentă româncă a fost găsită moartă în casă, la Torino. Femeia avea simptome de Covid-19, dar i-a fost refuzată testarea

Publicat pe

Nicoleta Corina Berinde a fost găsită moartă în propria locuință. Femeia era asistentă medicală într-un azil de bătrâni din Torino și, deși prezenta simptome de coronavirus, femeia nu a fost testată. A murit singură în casă. 

Citește și: O româncă întoarsă din Marea Britanie se vaită de condițiile dintr-un centru de carantină din Mamaia: „Copilul plângea de foame. Am primit pilaf nefiert şi carne fiartă”

Cel care a alertat autoritățile a fost fratele ei, George, pentru că Nicoleta nu mai răspundea la telefon, deși se auzea cum sună din interiorul casei.

Nicoleta se afla de peste 20 de ani în Italia, unde a lucrat ca personal medical și a declarat că nu a vrut să plece acasă, în ciuda pandemiei, pentru că dorea să își ajute pacienții. 

Pompierii au spart ușa casei și au găsit-o pe româncă fără suflare. Nicoleta lucra de 6 ani în azilul de bătrâni din Beinasco, iar de câteva zile se afla în concediu medical, ca și alte colege ale ei, cu semne clare și simptome de Covid-19. Autopsia și testul pentru coronavirus vor stabili cauza exactă a morții.

Citește și: O româncă din Spania vorbește despre restricțiile impuse de pandemia de coronavirus: „Nu ai voie să cumperi mai mult de două-trei bucăți din același produs. E o situație foarte dificilă”

Potrivit jurnaliştilor italieni, medicul de familie al româncei, Nadia Leanza, a insistat să-i fie făcut testul pentru coronavirus, dar structura sanitară pentru care lucra a refuzat categoric, spunând că nu se îndeplinesc toate condițiile cerute de lege.

Familia româncei a făcut o plângere penală la adresa azilului de bătrâni la care lucra tânăra femeie.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter