Patriarhul Daniel, mesaj pentru credincioși: "Este timpul să păstrăm o anumită distanță de aproapele, pentru binele lui și binele nostru"

Publicat pe

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, consideră că în aceasta perioadă de epidemie de coronavirus COVID-19 este mare nevoie de rugăciune şi de ajutorare frăţească şi spune că „este, într-un mod paradoxal, timpul în care păstrăm o anumită distanţă faţă de aproapele, pentru binele lui şi pentru binele nostru', potrivit Agerpres.

„Mai ales în această perioadă, în care o mulţime de oameni sunt încercaţi de noua boală molipsitoare, de noua epidemie, este mare nevoie de rugăciune şi de ajutorare frăţească, de întărire în credinţă şi de apropiere de Dumnezeu. (…) Această perioada ne arată cât de fragilă este viaţa omului pe pământ, cât de mare nevoie este de a păstra permanent legătura cu Dumnezeu, Izvorul vieţii pământeşti şi al vieţii veşnice cereşti. (..) De aceea, trebuie să transformăm această perioadă de criză medicală într-o perioadă de întărire în credinţă şi de sporire a dragostei noastre faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni', a spus patriarhul, duminică, în predica rostită în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul” din Reşedinţa Patriarhală, potrivit basilica.ro.

În Duminica a doua din Post, în care se prezintă în biserici „Vindecarea unui slăbănog' (paralitic), text evanghelic care arată puterea vindecătoare a Mântuitorului Iisus Hristos, dar şi importanţa grijii pentru sănătatea semenilor, PF Daniel s-a referit la cei patru prieteni care desfac acoperişul unei case pentru a-l duce pe bolnav în faţa Mântuitorului, afirmând că ei „simbolizează acum şi pe toţi medicii, asistenţii medicali, preoţii de caritate, părinţii, fraţii, prietenii, vecinii sau colegii care ajută spiritual şi material pe cei bolnavi şi suferinzi'.

Patriarhul a recomandat ajutorarea „mai întâi prin rugăciune şi apoi prin trimiterea unui ajutor material şi încurajarea spirituală a celor care se află în izolare sau în carantină'.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter