Papa Francisc a mers pe străzile Romei către un loc de rugăciune, în ciuda pericolului coronavirus. Respiră cu un singur plămân încă din adolescență

Publicat pe

Papa Francisc a înfruntat pericolul coronavirus și a luat-o la pas pe străzile pustii ale Romei pentru a ajunge la un loc de rugăciune. Imaginea a făcut înconjurul lumii, iar curajul Suveranului Pontif e cu atât mai mare cu cât acesta respiră cu un singur plămân încă din adolescență.

O imagine cât o mie de cuvinte. Însoțit doar de câteva gărzi de corp, Papa Francisc a înfruntat pericolul coronavirus și a mers pe jos pe străzile pustii ale Romei, pentru a ajunge la un loc de rugăciune. Riscul, și așa extrem de ridicat, a fost în cazul Suveranului pontif dublu, întrucât acesta respiră cu un singur plămân.

Papa a ieșit duminică după amiaza de la Vatican pentru a merge la biserica Santa Maria Maggiore, unde s-a rugat la icoana Fecioarei Maria. După rugă, papa a mers pe jos, pe străzile goale ale Romei, la biserica San Marcello, unde este adăpostit Crucifixul căruia i-a fost atribuit un miracol: vindecarea Romei de ciumă, în 1522.

Papa Francisc respiră cu un singur plămân de peste 50 de ani

Gestul lui Papa Francisc a uimit omenirea, mai ales că acesta trăiește cu un singur plămân de peste 50 de ani, după ce în tinerețe a avut o infecție foarte gravă.

'Și-a pierdut probabil plămânul în urmă cu peste 50 de ani, într-o vreme când infecțiile fungice sau pneumonia erau tratate pe cale chirurgicală deoarece antibioticele nu erau disponibile p earie largă. Însă plămânul său sănătos a crescut cel mai probabil și s-a extins pentru a acoperi capacitatea pulmonară aproape de normal într-un an sau doi', a declarat în urmă cu câțiva ani medicul Zeb Mosenifar, expert pneumolog în LA, pentru NBC News.

Foto: Hepta

Citește și: Mărturia tulburătoare a unui tânăr depistat cu coronavirus: „Mă aflu internat într-o boxă de 2×2, izolat de tot ce înseamnă viață, aer…”

Papa Francisc a mers pe străzile Romei către un loc de rugăciune, în ciuda pericolului coronavirus. Respiră cu un singur plămân încă din adolescențăPapa Francisc a mers pe străzile Romei către un loc de rugăciune, în ciuda pericolului coronavirus. Respiră cu un singur plămân încă din adolescență
 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter