Președintele Iohannis: medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți care au COVID-19 vor primi bonus lunar de 500 de euro: "Ne punem speranțele în ei"

Publicat pe

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți infectați cu noul coronavirus urmează să primească un bonus lunar de 500 de euro.

Președintele Iohannis: medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți care au COVID-19 vor primi bonus lunar de 500 de euro: "Ne punem speranțele în ei"Președintele Iohannis: medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți care au COVID-19 vor primi bonus lunar de 500 de euro: "Ne punem speranțele în ei"

„Și vreau în acest cadru să vă anunț de o măsură pe care am solicitat-o Guvernului României, în acest sens am avut astăzi mai multe discuții.

Personalul medical, medicii noștri sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei. Avem încredere în ei, ne punem speranțele în ei, dar trebuie să fim foarte conștienți că pentru ei este o situație de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem așteptări mari de la ei și atunci, în consecință, cred că este corect să recunoaștem această situație și să recunoaștem, evident, că este nevoie și de un pic mai mult decât cuvinte furmoase”, a spus Iohannis în cadrul unei videoconferințe.

Citește și: Iohannis a promulgat legea care dă bani de la stat pentru familiile cu bonă. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Astfel, șeful statului a solicita Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a avea posibilitatea de a plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți infectați cu noul coronavirus.

„Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil.

Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete.

Citește și: Klaus Iohannis anunță carantină totală în România.Măsurile recomandate devin obligatorii. Cum vor fi cetățenii afectați și ce pedepse se aplică dacă se încalcă legea

Trebuie să știți că mă bazez pe dumneavoastră toți, și autoriăți centrale, și autorități locale din Suceava, să rezolvăm repede și bine această situație', a declarat Iohannis, potrivit digi24.ro.

Sursa foto: Facebook

Citește și: Președintele Iohannis face un nou apel la solidaritate: „Pentru a ne proteja, va trebui să luăm în continuare măsuri severe.Ne aflăm în plin război pentru păstrarea sănătății omenirii”

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter