Tily Niculae, prima vedetă care a născut în plină pandemie de coronavirus: ”Personalul medical era depășit. Au fost momente când au întrat fără echipamente de protecție la mine” / EXCLUSIV

Publicat pe

La o săptămână după ce a adus pe lume un băiețel, Tily Niculae ne-a povestit experiența de a naște într-un spital, în plină pandemie de coronavirus. Vizibil marcată de situație, vedeta ne-a dezvăluit fără ocolișuri realitatea tristă și strigătoare la cer, detaliind cum au decurs zilele petrecute la maternitate și măsurile de protecție luate.

Viața nu ește ușoară pentru nimeni în această perioadă tensionată și delicată, însă pentru femeile însărcinate și care urmează să nască în plină pandemie, situația devine cu atît mai grea. Sunt multe incertitudini și multe emoții la mijloc, iar viitoarele mame au foarte multe semne de întrebare și angoase legat de momentul nașterii în contextul în care spitalele, fie de stat sau private, au dificultăți în a gestiona contextul fără precedent.

Tily Niculae a adus pe lume, în urmă cu o săptămână, un băiețel perfect sănătos, Radu Teodor, la o clinică privată din Capitală. Vedeta a împărtășit cu noi experiența de a da naștere unui copil în plină pandemie, dezvăluindu-ne realitatea din maternități și ce măsuri a luat pentru a se proteja atât pe ea, cât și personalul medical cu care a interacționat.

Tily Niculae, despre nașterea în plină pandemie la spital: 'Erau depășiți de situație, de oboseală'

'Am încercat să rămân cât mai echilibrată, să nu mă panichez, să înțeleg că e o situație extrem de grea pentru toată lumea și să-mi găsesc resursele necesare astfel încât să rămân focusată pe ceea ce urma să se întâmple, respectiv să nasc. În timpul zilelor pe care le-am petrecut în maternitate, am încercat să fiu cât mai autonomă și să am contact minim cu personalul de acolo.

Ca să le pot proteja pe ele, pentru că erau efectiv depășite de situație, de oboseală, pentru că nu mai erau medici colaboratori, asistente, lucrau practic câte trei ture deodată. Erau extrem de obosite. Eu, în prima zi, îmi trăgeam pătuțul copilului cu laba piciorului ca să pot ajunge la el. Din momentul în care mi s-a permis să mă ridic, adică din prima zi în cazul meu, nu am cerut ajutor absolut deloc, tocmai ca să fie contactul minim', ne-a dezvăluit Tily Niculae.

Momente delicate la maternitate pentru Tily Niculae

Vedeta a povestit pentru viva.ro fără ocolișuri realitatea tristă din spitale în plină pandemie de coronavirus, despre dorul de familie – care nu i-a putut fi alături fizic, ci doar online -, astfel încât femeile care urmează să nască să știe la ce să se aștepte.

'Au fost multe situații neplăcute. Am trecut de la extaz la agonie, fiind într-un loc cu niște necunoscuți, fără acces la familie, cu un copil care mă aștepta acasă, care aștepta să-și întâlnească frățiorul și care suferea de atâtea și atâtea luni de zile că nu mai puteam să o iau în brațe. Au fost momente când personalul a intrat fără echipament de protecție la mine. Vorbeam cu soțul meu și-l întrebam ce să fac, să întreb dacă oare nu mai au echipamente…Îmi era așa de jenă, că știam situația… Până la urmă mi-am dat seama că efectiv erau depășite. O parte din ele intrau și se dezinfectau, altele uitau, unele purtau mănuși, altele nu, cu mască, fără mască. Efectiv haos', a declarat Tily Niculae, care mai are o fetiță în vârstă de opt ani, Sofia.

Tily: 'Nu am avut șansa să pot naște acasă, neputând să nasc natural'

'Sentimente de teamă nu am avut. Nu aveam cum să dau înapoi. Eu a trebuit să am forță, urma să aduc un copil la termen, 39 de săptămâni. Neputând să nasc natural, nu aveam nicio șansă să pot naște acasă și nu se punea problema să mai aștept, orice zi însemna un risc în plus. A trebuit să fiu ca un soldat, efectiv ca un soldat. Simplu!

Ce să zic, lucrurile au decurs bine și-i mulțumesc tare, tare mult doamnei doctor Claudia Șai, este un om extraordinar, o recomand și vă rog să scrieți despre dumneai. O recomand oricărei gravide, cu atât mai mult cu cât în acest moment, de exemplu, medicii colaboratori sunt opriți să consulte în spitale, clinicile private și-au închis partea de consultații. Dacă nu ești medic cu propriul cabinet, să ai acces la pacienți, credeți-mă că este haos! Dumneai poate să consulte', a mai declarat Tily Niculae.

Foto: Instagram

Citește și: Singura vedetă care ține regim în timpul pandiemiei de coronavirus! Nicoleta Luciu a devenit raw-vegană de un an: 'Am renunțat la cafea, gluten și zahăr'. Câte kg are acum. EXCLUSIV

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter