Președintele Iohannis anunță prelungirea stării de alertă cu 30 de zile: "Nu poate fi vorba de noi relaxări"

Publicat pe

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că se prelungește starea de alertă cu 30 de zile, însă în perioada următoare nu se vor mai institui nici noi restricții, nici alte relaxări.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că situația epidemiologică nu este bună, având în vedere că se înregistrează peste 600 de cazuri pe zi. În plus, șeful statului a făcut apel la români pentru a se proteja și a-i proteja și pe cei din jur prin purtarea măștii.

'Am analizat situaţia epidemiologică, măsurile care se impun. Situaţia epidemiologică nu e bună. Aţi văzut că am avut şi azi peste 600 de persoane detectate cu COVID-19. E mult, e foarte mult şi în acest context vreau să vă spun trei lucruri: Protejaţi-vă, protejaţi-vă şi protejaţi şi pe alţii! Purtarea măştii, păstrarea distanţei sunt metode sigure pentru evitarea răspândirii virusului„, a declarat Iohannis.

Citește și: Yamato Zaharia de la Exatlon s-a despărțit de iubita lui, Miruna. Motivul pentru care și-au spus adio:'Nu a fost vorba de nicio ceartă'

Președintele a anunțat că se va prelungi starea de alertă pentru încă o lună, iar momentan se vor păstra restricțiile în vigoare, fără introducerea de noi relaxări.

E evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, însă se vor păstra doar restricţiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricţii, cum din păcate, nu poate fi vorba de noi relaxări.

În acest context îngrijorător dorim să continuăm măsurile economice. Nu vom inhiba economia. Guvernul are în pregătire noi și noi măsuri care fac parte din programul de revigorare economică.

Și discuția pe care o voi avea vineri și sâmbătă la Bruxelle tot despre revigorarea economică va fi. Este important ca România să obțină o sumă cât mai consistentă. Pentru asta mă voi lupta acolo!', a transmis Klaus Iohannis.

Citește și: Cătălin Măruță, scandal cu Iulia Albu în direct. Prezentatorul a plecat din platou:„Minți și mă enervează chestia asta. Vorbește singură!'

Sursa foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter