Primul oraș din România care s-a izolat de bunăvoie, deși nu are niciun bolnav de coronavirus: "Trebuie să ne protejăm!"

Publicat pe

Primul oraș care s-a autoizolat ca mijloc de prevenție împotriva coronavirusului este Gura Humorului, unde în momentul de față nu există niciun bolnav de COVID-19.

În timp ce în restul României situația devine tot mai dramatică, la Gura Humorului nu există niciun bolnav de coronavirus, iar locuitorii orașului, în frunte cu primarul, se străduiesc să mențină lucrurile la acest nivel.

Drept urmare, primarul Marius Ursaciuc a declarat că, începând de miercuri, la intrările în oraș de pe DN 17 au fost amplasate filtre ale poliției care verifică mașinile particulare. Acesta a declarat că, în momentul de față, Gura Humorului nu are nici un bolnav de coronavirus, motiv pentru care a luat această decizie pentru a preveni răspândirea bolii, scrie Monitorul de Suceava.

Nu avem niciun caz de îmbolnăvire şi nici nu vrem să avem

„Am luat decizia de a restricționa accesul în oraș pentru cei care spun că vin cu o anumită treabă și ajung la cerșit, pentru cei care vin câte șase sau șapte cu o singură mașină pentru a merge la cumpărături în magazinele din Gura Humorului, deși au magazine în localitățile în care trăiesc. Sunt unii care vin poate că nu le place magazinul de la ei din localitate. Este stare de urgență și ar trebui să le placă. Dacă cineva spune că trebuie să meargă la o farmacie îi solicităm rețeta și declarația pentru deplasare', a spus Marius Ursaciuc.

Toate aceste măsuri sunt aplicate de jandarmi, de poliţişti

Primarul orașului Gura Humorului a subliniat faptul că astfel se încearcă limitarea numărului de persoane care intră în Gura Humorului, iar prin această măsură toate condiționările din Ordonanțele Militare 3, 4, 5 și 6 sunt aplicate efectiv pentru acest oraș.

„I-am întrebat pe toţi ce treabă au acum dacă pieţele sunt închise şi nu mai au unde să vândă. Toate aceste măsuri sunt aplicate de jandarmi, de poliţişti. Consideră că e mai bine să verifici documentele pentru circulaţie la intrarea în oraş decât în interior. Noi am solicitat humorenilor disciplină şi să respecte programul din ordonanţele militare. Şi vrem să vedem dacă aceste prevederi din ordonanţele militare sunt respectate şi de cei care vin în Gura Humorului.

Acum nu avem niciun caz de îmbolnăvire şi nici nu vrem să avem. Lumea trebuie să înțeleagă că magazine sunt și în localitățile din jur, în apropierea caselor unde locuiesc, că sunt bancomate și în alte locații decât Gura Humorului, la Frasin sau la Păltinoasa, ca sunt farmacii, că sunt benzinării și înainte de filtrele de la intrarea în oraș, dar și că plățile se pot face și on-line', a mai spus Marius Ursaciuc, adăugând că restricțiile nu le sunt impuse celor care circulă în interes de serviciu.

Foto: Facebook

Primul oraș din România care s-a izolat de bunăvoie, deși nu are niciun bolnav de coronavirus: "Trebuie să ne protejăm!"Primul oraș din România care s-a izolat de bunăvoie, deși nu are niciun bolnav de coronavirus: "Trebuie să ne protejăm!" 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter