Raed Arafat atenționeză că starea de urgență ar putea reveni în România: "Dacă începe să nu ne intereseze, să mergem la party, la prieteni..."

Publicat pe

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că starea de urgență ar putea fi implentată din nou în România dacă nu se respectă măsurile impuse în starea de alertă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Raed Arafat susține că în cazul în care românii vor da dovadă de responsabilitate și cumpătare, atunci situația va evolua favorabil, iar măsurile se vor relaxa și în următoarea perioadă. În caz contrar, însă, numărul infectărilor ar putea crește, iar România ar putea reveni la starea de urgență.

Arafat este de părere că în două săptămâni vom afla dacă evoluția este una favorabilă, astfel încât să se poată anunța un nou calup de măsuri de relaxare.

Citește și: Persoanele care poartă lentile de contact, expuse riscului de infectare cu noul coronavirus.Ce reguli trebuie să respecte, potrivit specialiștilor

'În două săptămâni vom vedea cum evoluăm. Și clar, dacă totul merge bine, dacă totul este stabil și în curs de îmbunătățire, se vor lua măsuri suplimentare de relaxare. Nimeni nu vrea să țină o zi în plus o măsură sau alta.', a declarat Raed Arafat la Xtra Night Show.

Citește și: Cum să faci cumpărături în siguranță în contextul coronavirusului.8 sfaturi prețioase de la ANPC, de care fiecare persoană ar trebui să țină cont: „Este de evitat…”

Raed Arafat: „E imposibil să relaxezi toate măsurile deodată”

El a ținut să precizeze că impactul ar fi unul extrem de grav dacă s-ar lua decizia de a se relaxa toate măsurile în același timp. Totul trebuie făcut progresiv, astfel încât impactul negativ să fie unul minim.

'E imposibil să relaxezi toate măsurile deodată. Impactul ar fi extrem de grav.', a subliniat secretarul de stat.

Citește și: Mihai Bendeac și familia lui au fost infectați cu coronavirus. Actorul a ținut totul ascuns:'Aveam toate simptomele'

Dacă indiferența va lua locul responsabilității, dacă oamenii nu vor mai respecta reguli și vor începe să meargă la petreceri sau să se întâlnească în grupuri mai mari de prieteni, este posibil să se revină la starea de urgență, cu noi măsuri de protecție incluse.

'Dacă avem o creștere bruscă cauzată de nerespectarea regulilor de distanțare și a regulilor de relaxare și a conviețuirii cu acest virus, dacă începe să nu ne intereseze, să mergem la party, să mergem la petreceri, la prieteni, pentru că da, ți se spune că e interzis să te duci la o discotecă, că nu există discotecă. ', a declarat Raed Arafat.

În egală măsură, Raed Arafat a ținut să amintească faptul că la petrecerile private au loc voie maxim opt persoane, nu 16 ca în cazul evenimentelor, scrie cancan.ro.

Sursa foto: Hepta

Citește și: Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează:”S-ar putea ca noul coronavirus să nu fie eradicat niciodată!”

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter