Raed Arafat avertizează că măsurile de relaxare sunt limitate, momentan: "Nu am deschis drumurile la mare și la munte ca să meargă toată lumea"

Publicat pe

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, vorbește despre ceea ce presupune starea de alertă și ce măsuri trebuie respectate începând cu data de 15 mai.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Înr-adevăr, începând de astăzi oamenii nu mai sunt nevoiți să completeze declarații pe propria răspundere în interiorul localității. Totuși, secretarul de stat Raed Arafat avertizează că trebuie în continuare respectate reguli.

„Subliniem faptul că asta nu înseamnă să nu respectăm regulile, masca trebuie să devină obligatorie, distanțarea socială. Modul în care conviețuim cu virusul acum este important. Trebuie să fim foarte responsabili. Este o ușoară pantă descendentă. Știm că situația este sub control. Dar asta nu garantează că numărul cazurilor nu poate crește', a precizat Raed Arafat la DigiFM.

Citește și: Ce se întâmplă vara cu noul coronavirus. Avertismentul lui Raed Arafat:”Vom avea două probleme convergente. E posibil să…”

Seceretarul de stat MAI a menționat că vidul legislativ de trei zile nu se traduce prin faptul că oamenii nu pot fi sancționați de către autorități în cazul în care se încalcă regulile. Nu este cazul ca cetățenii să stea relaxați și cu atât mai puțin să se deplaseze la munte sau la mare în aceste zile.

Raed Arafat susține că persoanele care răspândesc informații neverificate nu fac altceva decât să genereze derută și nesiguranță. Acum responsabilitatea este în mâna oamenilor, indiferent că se aplică sau nu amenzi. Subliniază ferm că poliția va lua măsuri în cazul celor care încalcă regulile.

Citește și:Cum ni se va schimba viața după 15 mai. Raed Arafat explică ce presupune relaxarea măsurilor. „Să repetăm:nu este o gripă obișnuită”

Arafat: „Când vorbim despre o drumeție, e vorba să mergem cu mașina aproape”

Face apel la calm și la înțelegerea oamenilor cu privire la măsurile limitate de relaxare pentru următoarele două săptămâni.

„Haideți ca în următoarele două săptămâni să fim liniștiți, să nu venim cu prea multe explicații și interpretări cum că putem merge la mare să facem turism. Nu ăsta este scopul. Când vorbim despre o drumeție, e vorba să mergem cu mașina undeva aproape, ne plimbăm, mergem la pescuit, mergem să alergăm. Nu am deschis drumurile la mare și la munte ca să meargă toată lumea. Să înțelegem că măsurile de relaxare sunt limitate la acest moment.', a mai spus Raed Arafat.

Sursa foto: Hepta

Citește și: Avertismentul lui Raed Arafat pentru români:'Relaxarea, după 15 mai, nu înseamnă că a trecut pericolul. Dacă nu respectăm măsurile, vor exploda cazurile'

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter