Raed Arafat, despre măsurile de relaxare: ”Dacă vedem că situația se înrăutățește s-ar putea să nu mai fie 15 mai”

Publicat pe

Raed Arafat a vorbit într-un interviu despre ce se va schimba începând cu data de 15 mai, atunci când s-a anunțat relaxarea măsurilor. Secretarul de stat în MAI a declarat că dacă nu sunt respectate toate prevederile ordonanței curente, măsurile de relaxare ar putea fi amânate.

După ce toți românii așteaptă cu sufletul la gură relaxarea măsurilor începând cu 15 mai, Raed Arafat a făcut un anunț care ar putea da peste cap orice așteptare. Secretarul de stat în MAI a anunțat că ar putea exista și o decalare a datei oficiale de relaxare a măsurilor.

„Măsurile de relaxare se vor lua treptat – iei câteva măsuri care sunt cu risc minimal, după care aștepți să vezi impactul lor, după care mai iei o parte din măsuri, mai aștepți să vezi impactul lor. Dacă vezi că au avut impact mai mult decât ai calculat poate te oprești, nu mai iei o măsură după.

Vor fi măsuri compensatorii – purtatul măștii e o măsură compensatorie. S-ar putea să nu mai poți să intri în mijlocul de transport în comun dacă nu ai nasul și figura acoperite.

S-ar putea când te duci la locul de muncă să vezi că e un control stric la intrare. Dacă ai simptome nu vei fi lăsat să intri la locul de muncă. Sau nu vei putea intra într-un magazin. Vor fi deci măsuri care vor încerca să compenseze măsurile de relaxare care vor urma', a declarat Raed Arafat într-o emisiune TV.

Toată lumea așteaptă să afle dacă mall-urile se vor deschide începând cu data de 15 mai. Secretarul de stat în MAI a răspuns la această întrebare și a declarat că în prezent nu există un răspuns concrect, iar totul depinde de analizele care se desfășoară în această perioadă.

„Acest lucru nu am cum să-l spun, din păcate. Este imposibil, pentru că analizele care se fac ne vor duce cât mai aproape de data de 15 mai, când se ia decizia. Nu putem astăzi, când suntem încă în aprilie, să spunem că în 15 mai vor fi luate cutare măsuri. Sunt unele deziderate pe care nu vrem să le transformăm în speranțe pentru oameni până nu vedem cum evoluează în următoarele două săptămâni și care depind foarte mult de continuarea respectării măsurilor care sunt impuse în perioada aceasta. 

Trebuie să așteptăm să ne apropiem cât de mult de perioada respectivă ca să spunem ce măsuri se vor lua. Dacă vedem că situația se înrăutățește s-ar putea să nu mai fie 15 mai. Măsuri pe care am vrut să le luăm, s-ar putea să nu le mai luăm', a mai declarat Raed Arafat.

Citește și: Un nou medicament pentru COVID-19 a intrat în teste. Famotidina se folosește în tratamentul pentru ulcer

FOTO: Hepta

Raed Arafat, despre măsurile de relaxare: 'Dacă vedem că situația se înrăutățește s-ar putea să nu mai fie 15 mai'Raed Arafat, despre măsurile de relaxare: 'Dacă vedem că situația se înrăutățește s-ar putea să nu mai fie 15 mai'
 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă