Raed Arafat, nou apel către români: "Trebuie să respectăm toate regulile dacă nu vrem să vedem o schimbare a situației"

Publicat pe

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că nu ar trebui să ne relaxăm în aceste trei săptămâni, pentru ca numărul îmbolnăvirilor să nu crească.

Raed Arafat, nou apel către români: "Trebuie să respectăm toate regulile dacă nu vrem să vedem o schimbare a situației"Raed Arafat, nou apel către români: "Trebuie să respectăm toate regulile dacă nu vrem să vedem o schimbare a situației"

Până pe 15 mai vor fi menținute restricțiile din perioada stării de urgeță. În acest timp, ar trebui să ne luăm toate măsurile de precauție necesare, în caz contrar riscăm să crească numărul cazurilor.

Raed Arafat face apel la responsabilitate în aceste moment, și menționează că situația s-ar putea înrăutăți dacă ne schimbăm prea devreme comportamentul.

Citește și: Avertismentul lui Raed Arafat pentru români:'Relaxarea, după 15 mai, nu înseamnă că a trecut pericolul. Dacă nu respectăm măsurile, vor exploda cazurile'

„Încă privim cu încredere în sensul că situația, chiar dacă este în creștere, e în creștere controlată. Avem creșteri, dar și scăderi. Încă așteptăm să vedem dacă vom avea o scădere continuă și susținută în perioada următoare. Semnalul pe care l-am dat și îl dau în continuare e că dacă ne schimbăm comportamentul prea devreme și dacă renunțăm prea devreme la măsurile luate, și aici mă refer strict la perioada aceasta, va fi tot mai rău.

Atenție, mai avem trei săptămâni până pe 15 mai. Trebuie să respectăm toate regulile dacă nu vrem să vedem o schimbare a situației, care poate să schimbe și deciziile de după. E de înțeles că unii spun că nu mai pot să stea în casă, dar să nu uităm că suntem într-o situație deosebită, nu doar România, ci tot mapamondul. Nu e ca și gripa, e altceva aici. Problema noastră e să încercăm să nu avem o presiune majoră pe sistemul medical. Dacă situația scapă de sub control și crește brusc numărul cazurilor la terapie intensivă înseamnă că sistemul va avea probleme, va crește numărul deceselor. Noi trebuie să continuăm să respectăm măsurile ca să ieșim cu bine din acest val' a declarat Raed Arafat la Antena 3, potrivit cancan.ro.

Citește și: Se ia sau nu coronavirusul COVID-19 de pe haine și alimente? Raed Arafat spune ce trebuie să facem imediat ce intrăm în casă

Raed Arafat a mai atenționat că relaxarea de după 15 mai nu înseamnă că a trecut pericolul și că există riscul să explodeze cazurile dacă nu se respectă măsurile de igienă.

Sursa foto: Hepta

Citește și: Cine este dr. Virgil Musta, medicul din Timișoara care a reușit să vindece cele mai multe cazuri de coronavirus: „Am ales Medicina la îndemnul familiei. Cel mai mare sacrificiu a fost că am petrecut puțin timp cu soția și cu fiica mea' / INTERVIU EXCLUSIV

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter