Români în Italia. Alexandru Neacșu locuiește de 18 ani în Italia și lasă alimente la ușile nevoiașilor: "Am întâlnit și oameni care nu mai aveau ce mânca"

Publicat pe

Alexandru Neacșu este român cu suflet de aur care nu așteaptă nimic în schimb, poate doar sănătate pentru a-și duce la bun sfârșit misiunea începută și înțelepciune pentru a continua pe același drum tot restul vieții. Este șofer în Italia și obișnuiește să lase alimente la ușile nevoiașilor.

Români în Italia. Alexandru Neacșu locuiește de 18 ani în Italia și lasă alimente la ușile nevoiașilor: "Am întâlnit și oameni care nu mai aveau ce mânca"Români în Italia. Alexandru Neacșu locuiește de 18 ani în Italia și lasă alimente la ușile nevoiașilor: "Am întâlnit și oameni care nu mai aveau ce mânca"

Alexandru Neacșu este un exemplu de român care a înlocuit indiferența cu implicarea. Are 60 de ani, s-a mutat cu soția în Italia în urmă cu 18 ani și împreună au trei fete, două dintre acestea le sunt alături, iar cea de-a treia locuiește în România.

Citește și: Români în Italia. Un antreprenor a donat peste 3 tone de alimente, care au fost distribuite de un preot:”Trebuie să rămânem uniți și solidari pentru a pregăti un viitor mai bun”

Este șofer și, în ciuda restricțiilor impuse de autoritățile italiene, nu a fost scutit de mersul la muncă. Însă, nu îl deranjează deloc să continue să-și practice meseria, mai ales că acum o face în slujba binelui. Livrează pachete cu alimente persoanelor nevoiașe, care au fost afectate de criza provocată de noul coronavirus. Își acordă ajutorul necondiționat, fără să țină cont că ar fi vorba despre români, italieni, albanezi sau marocani. Bărbatul livrează pachete cu alimente la ușa nevoiașilor și își primește recompensa pe măsura. Mulțumirile primite din spatele ușilor îi oferă cea mai mare satisfacție posibilă: „Îmi spuneau: Dumnezeu să vă binecuvânteze, să vă țină sănătoși!'

„Sunt și italieni, și români, marocani, albanezi, oricine are nevoie, îi ajutăm. Am povestit pe rețelele de socializare despre aceste servicii, și ei ne sună. Erau români care ar mai avea poate ceva ca să-și ia de mâncare, dar nu puteau ieși, stăteau mai departe de Roma', povestește românul.

Citește și: Români în Italia. Proprietarul unui magazin românesc din Lombardia face livrări la domiciliu pentru ca oamenii să rămână în case și să se protejeze:”Nu îmi este teamă că m-aș putea infecta”

Ziua de muncă a lui Alexandru Neacșu este una lungă. Se trezește de dimineață, la ora 06:00 și se termină seara târziu, tocmai pentru că vrea să facă cât mai multe livrări. La finalul zilei, încă mai are energie, pentru că binele încarcă sufletește și oferă vitalitate.

Unii au rămas fără loc de muncă, alții au lucrat la negru. Am întâlnit și oameni care nu mai aveau ce mânca. Oameni care cereau ajutorul, care au copii acasă. I-am rugat pe toți să lase la o parte mândria și să nu stea să moară de foame', a declarat Alexandru Neacsu, potrivit Libertatea.

Citește și: Români în Italia. Ștefan Gabriel coase măști și le oferă gratis oamenilor:”Unele le-am și decorat, erau pentru copii și am vrut să-i fac să zâmbească. Fac asta din suflet”

Este atât de procupat de nevoile celorlalți, încât nici nu se mai gândește că și el ar putea fi una dintre victimele virusului.

Citește întreaga poveste în numărul de mai al revistei VIVA!

Revista se poate gasi în retelele: Kaufland, Cora, Metro, Carrefour, Auchan, Inmedio, Nis Petrol, OMV.

Sursa foto: Libertatea

Citește și: Români în Italia. Maria asigură micul-dejun cadrelor medicale de la Urgențe în fiecare dimineață: „Voi continua atât timp cât voi avea putere”

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter