S-a stabilit temperatura la care noul coronavirus poate muri în 5 minute! Cât rezistă SARS-CoV-2 în funcție de vremea de afară și de suprafețele pe care se află

Publicat pe

De când a început pandemia COVID-19, auzim informații contradictorii legate de condițiile de viață ale noului coronavirus. Iată că acum este oficială temparatura la care SARS-CoV-2 poate muri în câteva minute. Cercetătorii din cadrul Universității Hong Kong au dezvăluit că noul coronavirus este afectat de temperaturile înalte.

S-a stabilit temperatura la care noul coronavirus poate muri în 5 minute! Cât rezistă SARS-CoV-2 în funcție de vremea de afară și de suprafețele pe care se aflăS-a stabilit temperatura la care noul coronavirus poate muri în 5 minute! Cât rezistă SARS-CoV-2 în funcție de vremea de afară și de suprafețele pe care se află

Cercetătorii au aflat că SARS-CoV-2 este afectat de temperaturile înalte, dar rămâne stabil la temperaturi de aproximativ 4 grade. La această temperatură, infecția poate dura până la două săptămâni, în timp ce la 70 de grade, coronavirusul poate muri în doar 5 minute, potrivit TASS.

Potrivit unui raport oficial, la 22 de grade, virusul rămâne activ aproximativ o săptămână, la 37 de grade pentru două zile, iar la temperaturi de peste 56 de grade, infecția poate să dispară în mai puțin de 30 de minute. 

SARS-CoV-2 rezistă de la câteva ore la câteva zile, în funcţie de suprafaţă. Astfel, cercetătorii din Hong Kong au stabilit că, pe hârtie, virusul rezistă mai puțin de trei ore, pe lemn și țesături, COVID-19 nu rezistă mai mult de două zile, pe sticlă, mai puțin de patru zile, și pe oțel inoxidabil și materiale plastice, nu mai mult de o săptămână, citează Digi24.ro.

De asemenea, noul virus poate rezista pe suprafața exterioară a măștilor medicale nu mai puțin de o săptămână (la temperatura camerei și 65% umiditate).

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter