Șeful Cancelariei premierului, avertisment după explozia cazurilor de coronavirus: "Există posibilitatea prelungirii stării de urgență. Trebuie să..."

Publicat pe

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, atenționează că este posibil să se prelungească starea de urgență din pricina numărului mare de îmbolnăviri din ulimele 24 de ore.

Șeful Cancelariei premierului, avertisment după explozia cazurilor de coronavirus: "Există posibilitatea prelungirii stării de urgență. Trebuie să..."Șeful Cancelariei premierului, avertisment după explozia cazurilor de coronavirus: "Există posibilitatea prelungirii stării de urgență. Trebuie să..."

Duminică s-au raportat 431 de noi de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, în condițiile în care sâmbătă se înrregistraseră 165 de cazuri. Astfel, în 24 de ore, numărul cazurilor s-a dulat.

În condițiile unei astfel de explozii de cazuri, autoritățile iau în calcul prelungirea stării de urgență și după 15 mai, când era anunțată o relaxare a restricțiilor.

Citește și: Un bărbat din Buzău, testat pozitiv pentru noul coronavirus, a infectat 19 rude.Doi copii de 1 an se află printre cei contaminați

Dancă: „Există toate scenariile pe masă”

Ionel Dancă subliniază că „situaţia rămâne în continuare riscantă', motiv pentru care se iu în calcul mai multe scenarii.

„Există toate scenariile pe masă. Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă, există scenariul modificării acestei situaţii şi declarării stării de alertă care să permită autorităţilor adoptarea unor măsuri restrictive în continuare, de o amploare mai mică, aşa cum există posibilitatea renunţării la situaţia de urgenţă şi de a derula o campanie de informare amplă la nivelul populaţiei astfel încât gradul de conformare la recomandările autorităţilor să fie în continuare unul foarte ridicat', a declarat Dancă la Digi24.

Citește și: Rutina strictă de care să ții cont de fiecare dată când intri în casă, pentru a elimina orice risc de infectare cu noul coronavirus.Un medic explică ce trebuie făcut, pas cu pas: „Lasă geanta…”

În egală măsură, Ionel Dancă a subliniat că autoritățile nu se pot grăbi să adopte măsuri care ar pune în pericol progresele de până acum și ne-ar duce în situația de a pierde controlul în privința acestui fenomen.

'Am încercat în ultima perioadă să enunţăm diverse scenarii pentru a da o speranţă românilor că situaţia va putea fi depăşită în curând şi vom putea gradual să revenim la un ritm de viaţă normal. Dar acest lucru depinde nu neapărat de autorităţi, cât de evoluţia infecţiilor, or în ultimele zile vedem că, în ciuda tuturor recomandărilor, poate şi pe fondul unei relaxări anticipate, grăbite, a populaţiei, au apărut noi cazuri şi noi focare. De aceea trebuie să fim în continuare vigilenţi. Din păcate, nu putem să ne grăbim numai din  perspectiva răbdării populaţiei să ne grăbim să adoptăm măsuri care ne-ar putea întoarce în situaţia de a pierde de sub control gestiunea acestui fenomen', a mai subliniat el.

Sursa foto: Facebook

Citește și: Reguli ciudate în vremea coronavirusului. Jurnaliștii BBC dezvăluie ce semnifică „servicii esențiale” în cinci state din lume: „Singurul magazin care a rămas deschis era unul care vindea ciocolată”

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter