Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din România: peste 170 de medici și pacienți infectați cu COVID-19. Motivul pentru care s-a ajuns în această situație

Publicat pe

Spitalul Județean Suceava este, momentan, închis după ce o anchetă epidemiologică a relevat faptul că sunt contaminați cu COVID-19 34 medici de la UPU și 49 de asistenți și cadre auxiliare, dintr-un total de 233 de cadre medicale. Suceava a fost, astfel, declarat cel mai mare focar de coronavirus din România.

Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din România: peste 170 de medici și pacienți infectați cu COVID-19. Motivul pentru care s-a ajuns în această situațieSuceava, cel mai mare focar de coronavirus din România: peste 170 de medici și pacienți infectați cu COVID-19. Motivul pentru care s-a ajuns în această situație

„Avem peste 170 de cazuri de coronavirus în Suceava și în localitățile din jur.

Din totalul de 233 de medici de la Spitalul Județean Suceava, sunt contaminați 34 medici de la UPU și 49 de asistenți și cadre auxiliare. Sunt asimptomatici sau au simptome ușoare.

Spitalul este închis. 

Mai sunt 124 de pacienți, care , în funcție de rezultatele la testare, dacă vor fi pozitivi, vor fi transferați la Infecțioase, care e pavilionar, în alte clădiri diferite. Cei cu rezultat negativ vor sta în izolare la domiciliu.

Spitalul Suceava intră în dezinfecție totală, UPU care a fost dezinfectată își va relua activitatea în 48 de ore dar doar pentru a identifica, a dirija pacienții spre alte spitale. din Rădăuți și Falticeni pentru patologie ușoară, iar pentru patologii severe la Iași.

La sfârșitul zilei voi propune și alte decizii la nivel de DSP și spital. Aștept să am discuții și cu medicii, asistenții și factorii de decizie din județ”, a declarat la Digi24 secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Începând de astăzi, pentru 48 de ore, Spitalului Clinic Județean este închis în vederea realizării procedurilor de dezinfecție. Tot astăzi va începe transferarea celor 124 de pacienți care se mai află internați în spital în alte unități sanitare.

Citește și:

Situație critică la Suceava: medicii au fost obligați să vină la spital, deși erau infectați cu COVID-19. „Ca oile am stat, împreună, confirmați și neconfirmați!”/ A fost deschis dosar penal in rem

Medicii din Suceava au consemnat nereguli: pacienți întorși din Italia și morți de insuficiență pulmonară, dar neraportați că ar fi infectați cu noul coronavirus

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter