Tragedie la Spitalul ”Victor Babeș” din București. O femeie a murit după ce a fost dezintubată din greșeală

Publicat pe

O femeie care se afla internată la Terapie Intensivă în Spitalul 'Victor Babeș' din București a murit după ce a fost dezintubată din greșeală chiar de către un angajat al spitalului. Brancardierul a confundat-o cu o altă persoană decedată.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Angajații spitalului susțin că brancardierul ar fi trebuit să ia din salon un pacient care decedase în urmă cu scurt timp, însă l-a încurcat și astfel a ajuns să o dezintubeze pe femeie. Prin urmare, deși infectată cu COVID-19 și în stare gravă, femeia a fost deconectată de la aparate de respectivul brancardier, care însă trebuia să facă această procedură în cazul unui pacient care murise.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase 'Victor Babeș' a confirmat că un pacient a decedat în spital. Acesta a precizat că a fost anunțată Poliția, care va stabili dacă va demara sau nu o anchetă pentru a stabili cu exactitate în ce împrejurări a survenit decesul femeii internate pe secția de ATI.

„În seara de 10 decembrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanşat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3', a transmis Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Inspectorii sanitari de stat din cadrul Direcției de Sănătate Publică București vor face o evaluare a procedurilor operationale de lucru și a atribuțiilor din fișele de post în cadrul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babeș.

„Este o primă evaluare si în funcție de cele constatate vor fi luate și alte măsuri, dacă se impun, in conformitate cu atribuțiile legale ce revin reprezentantilor Ministerului Sănătății”, au precizat reprezentanții instituției conduse de Nelu Tătaru.

Decesul pacientei a survenit joi, la orele prânzului. Managerul Spitalului Victor Babeș, medicul Emilian Imbri, a declarat, pentru HotNews.ro, că spitalul este cel care a anunțat incidentul și a cerut o anchetă a poliției în acest caz, deoarece nu se cunosc împrejurările în care s-a produs decesul pacientei. În acest moment sunt în desfășurare o anchetă a Poliției și una administrativă, a spitalului. Acest lucru se întâmplă din cauză că decesul nu s-a produs din cauze medicale clare și trebuie stabilite împrejurările în care s-a produs, explică Emilian Imbri.

Citește și:

Alexandru Rafila, infectat cu COVID-19! Cum a luat virusul și cum se simte: „Am purtat mască, problema a fost…”

Cu ce sechele se confruntă unii dintre pacienții COVID-19, chiar și la două luni de la vindecare

Cum funcționează tratamentul pentru COVID-19. Ce greșeli fac bolnavii care se tratează acasă, de pe internet

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter