Trei copii de 2, 3 și 6 ani au murit într-un incendiu, în București: "Mama lor țipă, urlă, se tăvălește!"

Publicat pe

Trei copii de 2, 3 și 6 ani au murit într-un incendiu, în București. În această noapte, în sectorul 5, din București, a avut loc un incendiu, iar trei copii nu au mai putut fi salvați de pompieri. Copiii aveau 2, 3 și 6 ani și au murit după ce patul în care dormeau a ars complet. Copiii se aflau în casă împreună cu mama lor, care acum este în stare de șoc.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Trei copii de 2, 3 și 6 ani au murit într-un incendiu, în București. Pompierii au fost solicitați, în această dimineață, la ora 05:35, să intervină pentru stingerea unui incendiu din Sectorul 5 al capitalei, însă, în momentul în care au ajuns acolo, incendiul era aproape stins. 

Pompierii au găsit la fața locului un copil decedat, iar celorlalți doi copii care locuiau în casă li s-au efectuat manevre de resuscitare, însă medicii nu au mai putut să-i salveze.

Din primele informații, se pare că mama micuților ar fi improvizat o sursă de căldură pe care a așezat-o chiar lângă patul acestora pentru a-i încălzi. Acesta este și motivul pentru care focul a izbucnit și a mistuit doar patul în care cei trei copii dormeau, potrivit Antena 3.

Citește și:Pensii mai mari cu 10% pentru o categorie de seniori români. Când se aplică măsura

Citește și:Cum arată fiul lui Laurențiu Reghecampf și al Corinei Caciuc la 8 luni. Imagine adorabilă cu micuțul Liam

Citește și:Ce face și cu ce se ocupă Lavinia Șandru, după ce a divorțat și a renunțat la viața publică. S-a reprofilat și are propriile afaceri

Copiii care au murit în incendiu erau acasă cu mama lor

'Toți trei copilașii sunt decedați. Nu știm mare lucru nici noi. Dormeau când s-a întâmplat! Erau cu mama lor, nepoata noastră. 

Stăteau cu chirie aici. Ne-au sunat rudele, la ora 7:30, și am venit să vedem ce se întâmplă. Și tocmai ce am aflat că toți trei copiii sunt decedați', povestește o rudă pentru Antena 3.

Apropiații spun că femeia era singură cu cei trei copii, deoarece soțul este plecat în Germania, unde încerca să le asigure un trai mai bun. 

'Durere cât cuprinde. Mama lor este în stare de șoc, vă dați seama, nici ea nu știe ce spune. Acum spune ceva, acum spune altceva, țipă, urlă și au băgat-o în mașina de poliție să nu vadă când sunt copiii scoși pentru a fi duși la INML.

Nu am înțeles nimic de la ea, a început să țipe, să urle, să se tăvălească, e plină de funingine, cum s-o fi chinuit singură acolo. Nu știu să vă spun… Habar nu am… Soțul ei muncea de câteva luni acolo, erau bine. Stau cu chirie, dar se descurcau', mai povestește unchiul mamei celor trei copii.

IGSU: 'Copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuințe'

'Ajung la urechile noastre multe tragedii, dar intervenția din această dimineață ne-a rupt sufletul.

Ce poate fi mai tragic de atât… trei frați, de 2, 3 și 6 ani, au fost găsiți intoxicați cu fum, în București.  

Cei trei copii nu au mai putut fi salvați…

Pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuințe. În cele mai multe situații, ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului.

IGSU face apel la părinți să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.

Pentru ca astfel de situații tragice să nu se mai producă, readucem în atenția opiniei publice importanța supravegherii copiilor, precum și necesitatea respectării principalelor reguli de apărare împotriva incendiilor la locuințe: 

Nu lăsați niciodată mijloacele de încălzire (sobele cu sau fără acumulare de căldură, radiatoarele electrice) în funcțiune sau nesupravegheate; 

Nu utilizați mijloacele de încălzire cu defecțiuni sau deteriorate; 

Nu apelați la improvizații ale instalațiilor electrice sau cu gaze;

Curățați și verificați coșurile de fum, apelând doar la personal autorizat; aceste operațiuni se recomandă a fi făcute de două ori pe an, obligatoriu înainte de începerea sezonului rece. 

Apelați la rude sau vecini atunci când sunteți nevoiți să părăsiți locuința, chiar și pentru o perioadă scurtă! 

Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău! Ești direct responsabil pentru asta!', scriu reprezentanții IGSU pe Facebook.

Sursa foto: IGSU Facebook

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter