Trei sibieni declarați vindecați s-au reinfectat cu COVID-19! Medicii susțin că există două tulpini diferite ale coronavirusului!

Publicat pe

Recent, trei sibieni declarați vindecați de COVID-19 s-au reinfectat și au ajuns din nou la spital cu coronavirus! Conform medicilor, se pare să este vorba despre două tulpini diferite ale virusului.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI

Deși se spera ca, după infectarea cu coronavirus, să se producă o imunizare în rândul celor care au contractat boala, iată că noul coronavirus continuă să facă victime și în rândul celor care au fost infectați și s-au vindecat deja!

Citește și: Brigitte Pastramă și-a dat fiul afară din casă, după scandalul monstru. Robert Sfăt spune că a ajuns pe străzi: 'Sunt un orfan exportat la București de la 14 ani'

Recent, trei sibieni care s-au vindecat după ce au fost infectați cu coronavirus au ajuns din nou la spital, fiind reconfirmați cu COVID-19,la începutl acestei săptămâni. Medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu, a afirmat că cel, mai probabil, este vorba despre două tulpini diferite ale virusului, conform publicației Turnul Sfatului.

„Unul dintre cazuri a fost chiar grav”

„Persoanele respective s-au reinternat după o perioadă lungă față de prima spitalizare, între două și trei săptămâni. Fiecare persoană a fost testată de două ori negativ la prima internare și externați apoi cu certitudinea că sunt vindecați', a precizat doctorul.

Pacienții diagnosicați din nou cu COVID-19 au 69 de ani (un bărbat și o femeie) și 48 de ani (un bărbat). Paradoxal, pacientul cel mai tânăr s-a confruntat cu cea mai dificilă experiență pe parcursul bolii.

„Unul dintre cazuri a fost chiar grav, a fost chiar la terapie intensivă la prima internare, a fost unul din cazurile care a primit plasmă. Deci nu intră în discuție că testele ar fi fost false. Este cu certitudine o reinfecție cu o altă tulpină, pentru că și de această dată pacientul vine cu manifestări clinice. Nu s-a făcut al doilea test întâmplător. A venit cu febră, a venit cu manifestările care sugerau infecția cu SARS CoV-2 și acesta a fost motivul pentru care a fost internat din nou. Pledez pentru ideea unei tulpini diferite și forma pe care o are pacientul în acest moment este diferită. Nu este critică, așa cum a fost prima dată', a spus medicul.

Citește și: Connect-R și Misha se înțeleg mai bine ca niciodată! Ce i-a adus împreună: „Bucurie, bucurie, bucurie”

A doua îmbolnăvire, alte simptome!

Mai mult, deși s-au îmbolnăvit de același virus, pacienții care s-au infectat a doua oară au experimentat sintome diferite ale coronavirusului.

„Pacientul are anticorpi, vorbesc atât despre acest caz, care a fost cel mai grav, dar și de celelalte două, mai ușoare. Are anticorpi, față de prima infecție, lucru care confirmă faptul că a trecut de acea boală și că a  creat anticorpi care ar fi trebuit să fie protectivi. Dar protecția nu o poate asigura față de o tulpină de virus diferită.

Deci am testat anticorpii, are o cantitate mare de anticorpi și IGM de infecție recentă, dar nu îl ajută în fața acestei tulpini. Era previzibil că sunt în circulație cel puțin două variante diferite. Și după formele de manifestare pe care le-am avut: unii pacienți au fost dominați de problemele respiratorii și au fost cazurile cele mai grave, alții au venit cu forme dominate de problemele digestive, și-au pierdut gustul, mirosul, au avut diaree, profilul virusului a fost diferit', a declarat medicul Victoria Bîrluțiu.

Citește și: Roxen, bătută de iubitul ei cu pumnii și trasă de păr! Motivul halucinant care a dus la reacția violentă a bărbatului

În concluzie, conform medicului sibian, pacienții care s-au vindecat de coronavirus se pot reinfecta.

„Sfatul meu ar fi și pentru pacienții externați să continue cu măsurile de protecție socială de care am tot vorbit și anterior. Din nefericire, nu există o certitudine că nu vor avea riscul de reinfecție. Și pentru noi a fost o surpriză și trei cazuri în medicină înseamnă o serie, de obicei pe care trebuie să o luăm în seamă. Nu e un accident', conchis Victoria Bîrluțiu. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter