Un bărbat a supraviețuit 24 de zile pe mare doar cu ketchup: "În unele momente mi-am pierdut speranţa". Cum a fost salvat

Publicat pe . Actualizat Luni, 23 ianuarie 2023, 17:46

Un bărbat în vârstă de 47 de ani a supraviețuit 24 de zile pe mare fără mâncare și fără apă potabilă. Bărbatul care a șocat o lume întreagă este un dominican în vârstă de 47 de ani, ce a fost purtat în larg de o furtună în timp ce repara o ambarcațiune cu pânze, iar alimentul care l-a ținut în viață în timpul ăsta a fost ketchup-ul.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Povestea lui Elvis Francois, un locuitor din Dominica în vârstă de 47 de ani, a făcut înconjurul lumii. Pare un scenariu de film, dar este cât se poate de real ce i s-a întâmplat bărbatului. Elvis a povestit, când a fost salvat, prin ce a trecut și cum a reușit să supraviețuiască.

img.jpg3_img.jpg3_

Povestea naufragiatului care a supraviețuit 24 de zile pe mare doar cu ketchup

În luna decembrie, în timp ce bărbatul repara un velier în faţa unui port din Saint Martin, o insulă din nord-estul Caraibelor, a fost „măturat în larg” din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit unui comunicat al marinei.

Elvis s-a trezit în mijlocul mării, fără a cunoaște informații despre navigație. Deși a încercat de nenumărate ori să trimită semnale sau să apeleze la ajutor, nimic nu funcționa, deoarece nu exista semnal.

„Nu puteam face altceva decât să stau şi să aştept(…) 24 de zile departe de uscat, fără să vorbesc cu nimeni, fără să ştiu ce să fac sau unde mă aflu. A fost greu, în unele momente mi-am pierdut speranţa, m-am gândit la familia mea', a povestit dominicanul.

Naufragiatul a povestit că s-a hrănit timp de 24 de zile cu ketchup, pudră de usturoi și cuburi de supă.

„Nu aveam nimic de mâncare, doar o sticlă de ketchup, usturoi pudră şi nişte cuburi de supă. Am amestecat totul cu apă pentru a supravieţui timp de 24 de zile', a povestit acesta. 

Citește și:Dănilă a vorbit deschis despre afecțiunea de care suferă:'A început să avanseze'

Citește și:Ce mănâncă zilnic Răzvan Popescu, după ce a slăbit 50 de kilograme:„Când mă uit în oglindă…’. Cum arată acum

Citește și:Octavia Geamănu s-a întors la Antena 1, în plin proces cu postul TV:'Nimeni nu are dreptul să își bată joc de cariera ta' / Susține că a fost într-un concediu prelungit

Cum a fost salvat naufragiatul, după 24 de zile în Marea Caraibelor

Ulterior, bărbatul a scris cuvântul „help' (Ajutor) pe coca velierului său, pe care a fost găsit, la circa 220 de kilometri nord-vest de Puerto Bolivar, în departamentul nordic La Guajira. A avut norocul ca într-o zi să îl observe pilotul unui avion ce zbura deasupra mării și astfel a fost salvat.

„Pe 15 ianuarie, am văzut trecând un avion. Aveam o oglindă şi am început să trimit semnale cu reflexia soarelui, iar când l-am văzut trecând de două ori, am înţeles că mă văzuseră', a declarat Elvis Francois.

După ajutorul marinei columbiene, bărbatul a fost predat autorităţilor de imigrare pentru a fi aranjată întoarcerea sa în Dominica.

foto: Twitter Armada de Colomba

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton