Mai este doar un singur caz, în lume! Un bebeluș s-a născut infectat cu noul coronavirus, la Maternitatea Sibiu. Primele declarații ale autorităților

Publicat pe

Un bebeluș din Sibiu s-a născut cu noul coronavirus, după ce mama lui a fost testată pozitiv. Această situație întărește ideea că virusul se transmite în timpul sarcinii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

La Maternitatea din Sibiu, o tânără în vârstă de 26 de ani a adus pe lume pe 11 iunie, un bebeluș infectat cu coronavirus. Mama a fost testată pozitiv cu COVID-19 în timpul sarcinii, potrivit Mediafax.

Primul test al copilului a ieșit pozitiv, mama fiind în continuare infectată cu COVID-19. Tânăra de 26 de ani și bebelușul sunt internați la Spitalul Clinic Județean de Urgențe din Sibiu, iar medicii au declarat că nașterea a decurs bine, fără complicații.

„Copilul este internat în cadrul secției de Neonatologie, izolat și sub supraveghere și îngrijire corespunzătoare, iar mama este internată în cadrul Secției de Boli Infecțioase, sub supraveghere și tratament specific', a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Surse medicale au declarat pentru Mediafax, că cel de-al doilea test care i-a fost făcut bebelușului a ieșit negativ. Pentru a putea fi externat, copilul are nevoie ca două teste să iasă negativ în interval de minimum 24 de ore.

În prezent copilul este internat la secția de Neonatologie, izolat și sub supraveghere și îngrijire corespunzătoare, iar mama este internată la Boli Infecțioase, sub supraveghere și tratament specific.

Citește și: Alertă: coronavirusul SARS-CoV-2 a suferit o mutație, care îl face de 5 ori mai rezistent și mai contagios

FOTO: Pixabay

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter