Un român, plecat la cules de sparanghel în Germania, a murit din cauza COVID-19. Bărbatul avea câteva simptome similare unei răceli

Publicat pe

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, cetățean român plecat în Germania la cules de sparaghel, a murit din pricina infecției cu noul coronavirus.

Românul a fost găsit decedat în locuință, pe data de 11 aprilie. Muncitorul sezonier se afla la cules de sparanghel, la sud-vest de Freiburg.

Citește și: Cum s-a vindecat de coronavirus un jurnalist CNN.A povestit pas cu pas fiecare simptom: „Trebuie să respiri adânc și când te doare. Trebuie să lupți cu infecția”

Înainte de a muri, cetățeanul român ar fi avut simptome similare unei răceli: tuse seacă și nas înfundat. A fost testat pozitiv cu noul coronavirus, iar Departamentul de Sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat toate mădurile necesar în vederea prevenirii răspândirii virusului în rândul celorlalţi angajaţi.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesul, precizând că bărbatul se afla în Republica Federală Germania din luna martie. Totodată, autoritățile române au menționat că reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart țin legătura cu membrii familieivictimei și acordă asistență și pentru demersurile de repatriere, scrie digi24.ro.

Citește și: Economii în vremea coronavirusului.Sfaturile specialiștilor pentru a face față cheltuielilor și pentru a economisi pe termen lung

Reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român decedat şi acordă asistenţă, inclusiv pentru demersurile de repatriere a trupului neînsufleţit, în limita competenţelor legale şi cu respectarea legislaţiei statului de reşedinţă”, a transmis MAE.

Sursa foto: pixabay

Citește și: Cum te poți infecta cu noul coronavirus chiar dacă stai în casă și nu intri în contact cu nimeni.Sfaturi utile pentru a evita orice risc

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter