Vitamina care ar putea face minuni împotriva coronavirusului: este esențială în producerea de proteine ​​care protejează împotriva bolilor pulmonare. În ce alimente se găsește

Publicat pe

Inițial, s-a spus că vitamina C ar fi esențială în tratarea COVID-19, iar un studiu recent scoate acum la iveală noi detalii despre deficiența unei vitamine, care ar fi extrem de importantă atunci când vine vorba despre coronavirus.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

În urme unei analize, în cadrul unui studiu, oamenii de știință au remarcat că pacienții care au fost testați pozitiv cu noul coronavirus și au ajuns la terapie intensivă aveau deficiențe de vitamina K, esențială în producerea de proteine ​​care protejează împotriva bolilor pulmonare. De asemenea, mulți dintre cei care și-au pierdut viața din pricina virusului prezentau, de asemenea, deficiențe de vitamina K.

Astfel, rezultatele arată că vitamina K ar putea juca un rol extrem de important în lupta împotriva COVID-19. Cercetătorii consideră că schimbarea dietei ar putea fi parte a răspunsului la combaterea acestei epidemii.

Citește și: A învins cancerul, dar acum se află din nou în spital. Ce se întâmplă cu Leonard Miron:'Ziua în care am realizat că am o inimă'

Vitamina K se regăseşte, printre altele, în ouă, spanac, sparanghel, varză de Bruxelles, mazăre, fasole verde şi brânza cu mucegai.

„Se stochează, de aceea este destul de greu ca să ajungem să facem carenţe serioase de vitamina K. Însă, este important să ne asigurăm un aport optim de vitamina K pentru că ea are multiple funcţii foarte importante pentru organism. Funcţia de coagulare este implicată în coagularea sângelui şi de aceea în sistemul cardiovascular are foartă multă importanţă. Vitamina K se găseşte în plante şi în produse de origine animală, ouăle, produsele lactate şi în carne', susține nutriționistul Simona Carniciu, conform Mediafax.

Citește și: Lidia Buble și Răzvan Simion, 5 ani de controverse și atacuri. Piedicile care le-au ridicat cele mai mari probleme în relație:„Răzvan nu are copii de vizitat, ci copii de crescut'

Studii din mai multe țări ilustrează că și vitamina D protejează organismul împotriva virusurilor, în special în cazul celor respiratorii. Totodată, oamenii de știință speculează că un nivel scăzut de vitamina D, găsit în sângele unor bolnavi de COVID-19, ar avea o anumită legătură cu noul coronavirus.

Sursa foto: pexels.com

Citește și: Cum s-a schimbat relația dintre Antonia și Alex Velea după aproape 3 luni de izolare:„Secretul este ca fiecare să știe când să lase de la el'. Cum se înțelege solista cu soacra ei / EXCLUSIV

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter