Zece bebeluși au fost infectați cu coronavirus la Maternitatea Odobescu din Timișoara. Ministrul Sănătății cere anchetă epidemiologică: ”Toată familia e în izolare”

Publicat pe

La Maternitatea Odobescu din Timișoara, 10 bebeluși au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. În acest spital va fi deramarată o anchetă epidemiologică la cererea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

După ce cinci asistente de la Maternitatea Odobescu din Timișoara au ieșit pozitiv la testul COVID-19, zece bebeluși au fost infectați cu noul coronavirus. Zilele trecute, unitatea spitalicească a intrat în carantină, după ce personalul medical a fost testat pozitiv.

Cel mai probabil, nou-născuții au fost infectați cu noul coronavirus de la asistentele de la secția de neonatologie – terapie intensivă. Micuții vor fi internați la clinica Bega a Spitalului Județean Timișoara cea care se ocupă de cazurile COVID-19.

Citește și: Anunțul cercetătorilor: cât timp rezistă coronavirusul pe maștile de protecție și pe bani / Sfaturi importante pentru a preveni infecția COVID-19

Ministrul Sănătății a declarat că vor fi testate și familiile bebelușilor. Se pare că nouă mame au fost externate, iar în spital a rămas internată o singură mamă.

'Nouă dintre mame sunt la domiciliu cu nou-născuţi asimptomatici în acest moment, dar noi reluăm tot ce înseamnă evaluări, inclusiv testări la nou-născuţi. În cadrul anchetei, toată familia este în izolare la domiciliu şi toată familia va fi testată', a spus Nelu Tătaru la Antena 3.

Probele au fost recoltate de la 49 de mame și tot atâți nou născuți. Din 49 de bebeluși, 10 au fost confirmați cu noul coronavirus.

Citește și: Un medic francez avertizează: „Trebuie să fim pregătiţi să trăim cu acest virus timp de cel puţin 18 luni. Sfârşitul izolării nu va fi sfârşitul pandemiei”

FOTO: Pixabay.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter