Zelenski nu va ține un discurs la premiile Oscar. Președintele Ucrainei a fost respins și anul trecut de Academia Americană de Film

Publicat pe

Cererea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a ține un discurs la premiile Oscar din 2023 a fost refuzată de de Academia Americană de Film, după ce anul trecut a primit tot un răspuns negativ. Potrivit Variety, Zelenski spera să poată ține un discurs la gala de duminică, ca urmare a aparițiilor la premiile Grammy, Globurile de Aur și Cannes, dar cererea a fost respinsă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Dacă anul trecut, preşedintele Zelenski a fost primit cu braţele deschise de mai multe gale de premiere, festivaluri de film şi chiar de Bursa de la New York, anul acesta nu se mai bucură de aceeași susținere. Atunci când vine vorba despre obţinerea unui timp de antenă în cadrul celei mai râvnite transmisiuni televizate, gala premiilor Oscar, liderul ucrainean a fost respins.

Zelenski nu va ține un discurs la premiile Oscar. Președintele Ucrainei a fost respins și anul trecut de Academia Americană de FilmZelenski nu va ține un discurs la premiile Oscar. Președintele Ucrainei a fost respins și anul trecut de Academia Americană de Film

Zelenski, refuzat la Oscar pentru al doilea an consecutiv

Potrivit Variety, Zelenski spera să poată ține un discurs la gala de duminică, ca urmare a aparițiilor la premiile Grammy, Globurile de Aur și Cannes, dar cererea a fost respinsă.

Pentru al doilea an consecutiv, Academia de film americană (AMPAS) a decis să îl ignore pe Volodimir Zelenski, care spera că după intervenţia sa de luna trecută la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin să aibă şi o apariţie virtuală în timpul transmisiunii televizate a galei Oscar din 2023, ce va fi difuzată în noaptea de duminică spre luni de postul ABC.

Mai multe surse afirmă că un influent reprezentant al agenţiei de impresariat artistic WME, Mike Simpson, i-a cerut AMPAS să îl includă pe fostul actor devenit preşedinte al Ucrainei în transmisiunea sa televizată, însă solicitarea lui a fost respinsă. AMPAS a refuzat deocamdată să facă declaraţii pe această temă.

De ce a fost refuzat discursul lui Zelenski la gala Oscar

Anul trecut, presa a relatat că producătorul executiv al Oscarurilor, Will Packer, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la a-i permite lui Zelenski să țină un discurs, deoarece toți cei afectați de conflict sunt albi și tragediile anterioare care au implicat oameni de culoare nu au primit aceeași atenție. Ceremonia a inclus în schimb un moment de reculegere.

Respingerea propunerii ce viza o intervenţie a preşedintelui Zelenski în timpul galei Oscar survine într-o perioadă în care sondajele de opinie arată că sprijinul americanilor pentru acordarea de asistenţă Ucrainei a început să scadă. 

Academia de film americană (AMPAS) preferă în mod tradiţional să se concentreze pe contribuţiile aduse la dezvoltarea comunităţii cinematografice şi să respingă orice conotaţie politică.

Zelenski a primit un Oscar, anul trecut, de la Sean Penn

Anul trecut, Sean Penn i-a oferit lui Zelenski unul dintre cele două Oscaruri, după ce inițial amenința că își va distruge statuetele dacă Zelenski nu este lăsat să țină un discurs la gală.

Actorul a spus că Zelenski va putea să îi dea înapoi statueta după ce Ucraina va fi câștigat războiul împotriva Rusiei.

De altfel, Sean Penn a spus că SUA trebuie să accepte „un nivel de rușine' pentru că nu a furnizat Ucrainei mai repede arme, într-un discurs la premiera documentarului său despre președintele Volodimir Zelenski, Superpower, potrivit hotnews.ro.

Citește și: Oana Matache, răspuns neașteptat după ce a fost întrebată ce crede sora ei, Delia, despre noul iubit: „Nu știm cine e, nu există!

Citește și: Ce ritualuri de îngrijire au Valentina Pelinel și Cristi Borcea:„Amândoi folosim multe produse, am un soț foarte…

Citește și: Anamaria Prodan, ofertă de pace pentru Reghe, înaintea unui nou proces: „Familia noastră minunată nu merită acest circ'

Cine a mai refuzat discursurile lui Zelenski

În septembrie, echipa preşedintelui ucrainean i-a contactat pe organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Toronto (TIFF) în vederea unei intervenţii prin satelit, însă solicitarea a fost respinsă.

Un purtător de cuvânt al TIFF a declarat atunci că festivalul canadian „nu comentează despre discuţii purtate cu demnitari, oficiali guvernamentali sau cu ambasade internaţionale„. Acelaşi purtător de cuvânt a adăugat că TIFF „rămâne solidar cu Ucraina atât aici, acasă, cât şi în străinătate, şi este mândru să prezinte profunzimile şi creativitatea cineaştilor din Ucraina la ediţia din acest an a festivalului„.

 În lunile recente, echipa preşedintelui Zelenski l-a angajat pe Mike Simpson, care reprezintă interesele unor nume importante ale cinematografiei, precum Quentin Tarantino şi Bong Joon Ho, pentru a obţine timp de antenă la gala Globurilor de Aur şi pentru a contacta din nou AMPAS după refuzul de anul trecut.

Deşi organizatorii Globurilor de Aur au acceptat ideea şi i-au oferit preşedintelui Zelenski mai multe minute în timpul galei, Academia de film americană nu a fost interesată de această propunere, potrivit adevarul.ro.

Zelenski nu a fost primit nici la Festivalul de la Sanremo

Nici politicienii italieni nu au vrut discursul lui Zelenski la Festivalul de la Sanremo, din luna februarie, și au spus că 'nu este potrivit' să amestece divertismentul cu războiul și moartea.

„De la un festival italian de muzică, mă aştept la muzică, nu la altceva”, a reacţionat vicepremierul italian Matteo Salvini. Totuşi, „dacă Zelenski are timp să intre în legătură (video) la festivalul de la Sanremo, este alegerea sa”, a continuat Salvini, lider al partidului de dreapta radicală Liga.

Zelenski urma să apară într-un mesaj video în seara de închidere, însă şeful programelor de divertisment în prime time de la RAI TV a declarat că prezentatorul festivalului, cunoscut sub numele de Amadeus, va citi în schimb o declaraţie a liderului ucrainean. În cele din urmă i-a fost citit un mesaj prin care Zelenski transmitea convingerea sa că Ucraina va câștiga războiul.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter