„Beauty and The Beast” a avut încasări record după primul weekend de la lansare. Vezi ce filme a subclasat!

Publicat pe

Filmul „Beauty and The Beast' a avut încasări record după primul weekend de la lansare. 357,1 milioane de dolari au fost veniturile la nivel global, spre bucuria lui Bill Condon, directorul filmului.

Doar în America de Nord, „Frumoasa și Bestia' a avut încasări de 174,8 milioane de dolari de la 4.210 cinematografe. În plus, filmul a mai stabilit și alte noi recorduri, printre care și cel mai bun start din toate timpurile pentru un tiltu PG (Parental Guidance), atât în America de Nord, cât și în restul lumii și a bătut animația „Finding Dory', care a strâns 135 de milioane de dolari pe teritoriul american. „Beauty and the Beast' a întrecut  și debutul de anul trecut al filmului „Batman vs Superman: Down of Justice' și conduce topul lansărilor din martie din toate timpurile.

Pe plan internațional, filmul s-a clasat pe primul loc cam peste tot. A avut un debut imens în UK cu 22,8 milioane de dolari – fiind unul dintre cele mai bune 5 debuturi – și a impresionat China cu încasări de 44,8 milioane de dolari, depâșind astfel „Maleficent' și „Alice in Wonderland'.

Potrivit Hollywood Reporter, acest debut marchează încă o victorie de 160 de milioane de dolari pentru Disney, unde președintele de studio, Alan Horn – care a lucrat cu Emma Watson la franciza „Harry Potter' în perioada în care lucra la Warner Bros. – și șeful de producție, Sean Bailey, au avut intenția de a trece peste o animație clasică și au vrut să construiască un acoperiș al filmelor live-action. În trecut au mai inclus și „The Jungle Book', „Maleficent', „Cinderella' și „Alice in Wonderland'.

A existat o combinație de factori care a dus la această rețetă către succes. A fost o nostalgie pentru original și marca Disney. În plus, este și un soundtrack iconic cu piese vechi și noi. Emma Wtason a jucat perfect rolul lui Belle. Efectele vizuale au avut propriul lor caracter', a spus șeful de distribuție Disney, Dave Hollis.

Segmentul de public i-a oferit filmului și un A Cinema Score. Potrivit rapoartelor Disney, 40% dintre cei care au vizionat filmul au fost bărbați, iar peste jumătate au fost adulți și adolescenți. Restul au fost familii și copii.

Alexandra Popescu

Foto: Hepta

Citește și:

Evoluția spectaculoasă a Emmei Watson! 8 filme cu actrița pe care trebuie să le vezi!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter