Cătălina Grama - Însărcinată cu o fetiţă, a realizat în exclusivitate pentru VIVA! primul pictorial în casa ei

Publicat pe

Dincolo de micul ecran, viața Cătălinei Grama se împarte acum între blog, business, partenerul ei, Paul Ipate, băiețelul Achim și pregătirile pentru primirea unui nou membru în familie. Ne-a invitat în intimitatea casei sale, ca pe niște prieteni vechi.

 

jojo

Un sentiment de familiaritate mă cuprinde brusc când pășesc în casa Cătălinei Grama. Nu se întâmplă des asta când iei contactul cu vedetele autohtone. Multe preferă să păstreze distanța, să își pună masca de vedetă și să răspundă reținut la întrebări, cu nasul în telefon. Dar Cătălina e altfel. Ne întâmpină în ușă cu o îmbrățișare strânsă, atât de strânsă că ne e teamă să nu o deranjăm pe zânuța (cum îi spune ea) ce sălăsluiește de șase luni la ea în burtică. Ne invită în spate, pe terasa casei, unde o parte din echipa de la shooting se delectează deja cu cafele, fructe confiate, migdale și alte bunătățuri. Îmi e clar că am intrat într-o casă de oameni primitori când văd decorul cozy, cu aer provensal, al bucătăriei și terasei care găzduiește, îmi imaginez, mulți prieteni ai cuplului Jojo-Paul Ipate. Pe drumul destul de lung ce desparte Bucureștiul de localitatea în care stau aceștia, mi-am făcut tot felul de scenarii despre cum va decurge toată povestea. Știind că voi sta aproape toată ziua la ei acasă, mi-am zis că îmi fac treaba, adică interviul, după care îmi văd de ale mele, motiv pentru care mi-am cărat și laptopul cu mine. Dar a rămas săracul abandonat în hol pe toată durata vizitei, pentru că eu una nu m-am putut desprinde din conversația plăcută, ca între fete, de pe terasă, decât pentru a invada, alături de alți zece oameni (exceptând rudele apropiate!), livingul, dormitorul de sus și camera fetiței lui Jojo, pentru a face pozele pe care le vedeți acum. Și nu doar Cătălina știe să fie gazda perfectă: Penn, ciobănescul mioritic imens, și Garbo, corcitura de ogar cu labrador, ne-au întâmpinat cum se cuvine încă de la intrarea în curte.

 

La fel și părinții Cătălinei, Achim, băiețelul de cinci ani al lui Jojo din căsătoria cu omul de afaceri Ionuț Grama, și Posh, cățelușul-mascotă al casei, responsabil cu buna dispoziție a oaspeților. Cât despre Paul, nu după mult timp, și-a făcut și el apariția pe terasă și, la rugămintea lui Jojo, a adus muzică pentru a întreține atmosfera. Când a deschis laptopul, din boxe au răsunat deodată acorduri de muzică lăutărească și glasul Monicăi Anghel, singura voce pe care Jojo o poate asculta în materie de muzică de acest gen. „E muzica de la grătarul de ieri-seară; am avut niște prieteni în vizită. Noi suntem obișnuiți să avem casa plină, dăm petreceri, vin prietenii la noi, unii rămân peste noapte, îmi spune Jojo relaxată, când încep să număr duzina de oameni care se tot adună la ea pe terasă. Andra Manea și Cristina Trohani și-au început deja treaba la hair și make-up, Alex Gâlmeanu, vechi prieten de-al artistei, și-a făcut și el apariția, cu nelipsitul aparat pe film la purtător, la fel și echipa de filmări pentru YouTube a Cătălinei, descinsă parcă de pe platoul de filmare de la „Easy Rider.

 

Privesc nostalgică spre grădina care se desfășoară în fața noastră, și Jojo îmi surprinde privirea. „La primăvară o să plantăm gazon, ca să aibă Achim unde să se joace. Cred că o să îmi fie dor de sălbăticia de acum: cu o grămadă de lemne tăiate într-un colț, cu buruieni crescute aiurea. În copilărie, stăteam mult la țară, în Moldova, în vacanțe. Mi-am dorit o casă departe de oraș, eu fiind o fire solitară, meditativă. Ăsta a fost visul meu, nu al mamei mele, care e mult mai urbană decât mine. Ea preferă orașul, îi place să se vadă cu prietenele ei la mall. Eu semăn mai mult cu tata în privința asta. Pe lângă asta, am avut o viață mega agitată, încă de la vârsta de 14 ani, așa că nu e de mirare că acum caut liniștea. Plus că sunt foarte pasionată de grădinărit. Îmi plac la nebunie trandafirii, îmi doresc multe specii de trandafiri, doar că am doi câini foarte drăguți, care îi distrug când sunt boboci. Când l-am adus acasă prima dată, Penn a ros 53 de trandafiri într-o zi! De aceea am și pus gardul despărțitor între curtea din spate și cea din față. Să vezi ce fețe aveau când au văzut gardul, știau că e pentru ei, ziceai că e Zidul Berlinului, nu alta. Se uitau ca niște copii cărora le zici că nu au voie să mai mănânce ciocolată. O întreb de ce nu le face un țarc. „Penn e foarte fericit în grădină, iar Garbo e foarte deșteaptă și a suferit prea mult la viața ei, ca să fie legată. E un câine salvat, a venit în fața curții, toată bătută, mușcată. Trebuie să fii un suflet pierdut, care nu iubește animalele, să le închizi într-un țarc, conchide Cătălina. Dar ea își iubește câinii în aceeași măsură în care își iubește trandafirii. Îi place enorm grădinăritul, deși asta presupune multă muncă. „Când plouă, dacă nu ai grijă, te invadează buruienile. Când am venit aici, acum mulți ani, să vedem terenul, era o mlaștină, dar ne-au plăcut împrejurimile, se vedea orizontul. Am băgat mult pământ, am ridicat nivelul. Eu sunt pasionată de pictură și întotdeauna am zis că, atunci când o să fiu bătrână, o să scriu și o să pictez. Ție poate ți se pare că e departe, dar te obișnuiești repede cu distanța. În fiecare zi, când vii din oraș, e ca și cum ai pleca în vacanță. Mutatul la țară mi-a schimbat calitatea vieții, respirăm alt aer, avem grădină de legume, e liniște.

 

Citeste continuarea in numarul de octombrie al revistei VIVA!, la standurile de presa din 1 octombrie.

 

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter