Renée Zellweger - O revenire în forță

Publicat pe

Luna trecută, la Londra, a avut loc premiera mondială a filmului „Bridget Jones Baby', cea de-a treia peliculă inspirată de fabulosul personaj al scriitoarei Helen Fielding. După 6 ani de absență din lumina reflectoarelor, va reuși oare Renée Zellweger să-și recâștige locul în prim-planul cinematografiei de peste ocean? Criticii spun că da.

 

renee-zellweger1

 

A cochetat cu actoria încă din timpul facultății, dar primul său rol principal, într-o producție horror, a avut recenzii negative. În același an însă, filmul „Love and a .45 i-a adus premiul pentru cel mai bun debut, Independent Spirit Award, iar doi ani mai târziu, în 1996, Renée a cunoscut consacrarea în filmul „Jerry Maguire, alături de Tom Cruise. Deşi actriţa este câştigătoare a trei Globuri de Aur, a unui Premiu Bafta şi a unui Premiu Oscar, în ultimii ani a intrat într-un nemeritat con de umbră, presa de la Hollywood fiind preocupată mai degrabă de numărul operaţiilor sale estetice decât de performanţele actoriceşti. Apariția ultimului film al francizei care i-a adus un uriaș capital de simpatie în lumea întreagă, „Bridget Jones Baby, reprezintă pentru Renée Zellweger șansa de a reveni în atenția publicului. Actrița se întoarce la rolul personajului obsedat de iubire, dar și de propria greutate, de data asta la o vârstă ceva mai matură (43 de ani) și cu o dilemă nouă – Bridget e însărcinată, dar cu cine? Rivalitatea dintre carismaticii Colin Firth și Patrick Dempsey, potențialii tați ai copilului lui Bridget, asigură sarea și piperul acestei comedii romantice, atât de așteptată de fanii seriei.
BRIDGET SAU ZELLY?
Deşi a avut câteva roluri memorabile, Zellweger s-a insinuat în mentalul colectiv ca Bridget, prestaţia ei excelentă făcând ca spectatorii să o asocieze cu personajul până la identificarea totală. Relaţiile amoroase dezastruoase, lupta permanentă cu kilogramele în plus, complexele, aerul uşor ridicol şi gafele personajului, care se luptă zi de zi cu ipocrizia unei societăţi dominate de false prejudecăţi şi de obsesia pentru perfecţiune, au făcut din Bridget o eroină, un portdrapel al femeilor obişnuite. Tânăra minionă şi rotunjoară, trecută de 30 de ani, care-şi caută cu disperare iubirea şi echilibrul în viaţă şi se luptă în permanenţă cu frica de singurătate, a pătruns rapid în sufletele femeilor din lumea întreagă. Oare va reuşi Renée vreodată să scape de „ştampila faimoasei Bridget şi să-şi recâştige nickname-ul Zelly, care înseamnă sexy, isteaţă, amuzantă şi încrezătoare în propria persoană? Rămâne de văzut!

 

patrick-dempsey-renee-zellweger-si-colin-firth

 

CHIRURGIA PLASTICĂ, UN COŞMAR
Divă sau nu, trecerea timpului nu iartă pe nimeni, însă în industria cinematografică e musai să arăţi impecabil dacă vrei să-ţi menţii statutul de leading actress. Şi cum competiţia e acerbă, dacă nu eşti Meryl Streep sau Barbra Streisand, te poţi trezi distribuită peste noapte în rol de mamă a cuiva, de personaj secundar, de cele mai multe ori negativ, iar asta e greu de gestionat pentru ego-ul unei actriţe cu o avere estimată la 45 de milioane de dolari, care doar pentru filmul „Cold Mountain a câştigat 15 milioane. Dedicarea lui Renée pentru rolurile sale e bine-cunoscută – pentru rolul lui Bridget din 2001 s-a îngrăşat 13 kilograme, iar pentru cel din 2004, a luat 10 kilograme, pe care le-a dat apoi jos în doar o lună, punându-şi sănătatea în pericol –, aşadar era de aşteptat ca actriţa, o perfecţionistă, să se lanseze, mai devreme sau mai târziu, într-o luptă cu efectele neîndurătoare ale timpului. Ca atare, în anul 2014, la gala anuală Elle Woman in Hollywood, Renée Zellweger a apărut total schimbată. Tabloide, bloguri de modă, televiziuni şi chiar publicaţii serioase au uitat brusc de evenimentul în sine pentru a se ocupa de un subiect extrem de ofertant – chipul de nerecunoscut al celebrei actriţe. Prestaţia ei de până atunci, performanţele sale actoriceşti s-au evaporat parcă din senin, aceasta căzând pradă criticilor acerbe ale presei. În prima fază, ea a declarat pentru revista „People: „Duc o viaţă diferită, sunt fericită, mă simt împlinită şi mă bucur că acest lucru se vede.. În pofida faptului că a negat vehement orice fel de intervenţie, Renée a fost atacată în continuare, ulterior replica sa din „Huffington Post fiind una acidă: „Asta nu ar trebui să fie treaba nimănui!. Cu sau fără intervenţii, atât viaţa ei personală, cât şi cea profesională au avut, din păcate, de suferit.

 

renee-si-doyle-bramhall

 

NOROC ÎN DRAGOSTE, ÎN SFÂRŞIT!
La capitolul amor, viaţa lui Renée a fost de departe mult mai tumultuoasă decât a ghinionistei Bridget, aceasta având nu mai puţin de 17 relaţii cu bărbaţi faimoşi. Bradley Cooper, Paul McCartney, Luke Perry s-au numărat printre iubiţii săi celebri, la fel şi Jim Carrey, cu care a fost logodită. La un moment dat, presa a suspectat o legătură între ea şi George Clooney, dar cei doi au declarat cu fiecare ocazie că nu sunt decât „just good friends. În 2005, Renée s-a căsătorit cu Kenny Chesney, un cântăreţ de muzică country, dar mariajul lor nu a durat decât patru luni. Viaţa sa sentimentală se pare că a intrat pe un făgaş bun abia din 2012, de când formează un cuplu cu Doyle Bramhall II (compozitor şi chitarist). La premiera filmului „Bridget Jones Baby, cei doi păreau să se simtă extrem de bine împreună. Apoi, la after party-ul de la Londons Aqua Club, Renée şi Doyle nu s-au sfiit să-şi arate afecţiunea unul faţă de celălalt, aceasta părând foarte îndrăgostită de iubitul ei, susţine „Daily Mail. În ceea ce o priveşte pe actriţa de 47 de ani, love is still in the air…
UN NOU ÎNCEPUT
După ce s-a aflat ani buni sub lupa presei şi a suportat cu stoicism atacurile venite din toate părţile, Renée Zellweger afirmă că este în sfârşit sănătoasă, fericită şi îndrăgostită. După cum spune cea care îi dă viaţă simpaticului personaj, după 12 ani de la primul film, „Bridget este încă perfect de imperfectă. În cover story-ul revistei „People, Renée Zellweger povesteşte despre lupta cu faima după ce cariera ei a fost în cădere liberă, despre decizia de a lua o pauză şi apoi despre revenirea sa în atenţia publicului, cu primul film după şase ani de absenţă. „Viaţa mea personală a fost pusă pe ultimul loc, pentru a-mi îndeplini obligaţiile profesionale. Pentru mine, a fost o responsabilitate să nu dezamăgesc oamenii. Şi am ţinut-o tot aşa. Nu aveam niciun motiv să fac altfel. Nu aveam copii sau o relaţie stabilă care mi-ar fi impus să iau alte decizii. Iar din cauza alegerilor pe care le-am făcut şi a vieţii pe care am trăit-o, nu am avut timp să dezvolt această latură a vieţii mele. Acum, se pare, a venit în sfârşit timpul ei, al lui Renée.

 

Oana Enache, Foto: Hepta, Northfoto

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter