CORINA: “Mi-am cunoscut sufletul-pereche încă de la 16 ani.”

Publicat pe

„De ce le cânţi, mami?' Aceasta este întrebarea la care trebuie să-i răspundă Corina (33) fiului ei de patru ani ori de câte ori se întoarce de la concerte. Multe la număr, mai ales că de vreun an încoace artista se bucură de un succes uriaş. Şi de vreo 16 de susţinerea necondiţionată a iubitului ei, despre care ne-a vorbit ca şi cum ar fi din nou adolescentă.

Corina

 

O discuţie relaxată despre stil cu Corina are şanse mari să se transforme într-un curs în toată regula. Look-ul ei, fie că-ţi pla­ce ori nu, are o coerenţă pe care nu o întâlneşti la orice pas în showbiz. De fapt, am întrebat-o ce greşeli frecven­te observă la colegele de breaslă şi mi-a răspuns că „poate cea mai frec­ventă greşeală este să aplici «regulile» de stil fără să ţii cont de corpul tău şi, cel mai important, de persona­litatea ta.' Corina a lan­sat un nou single, schimbându-şi totodată look-ul. Ceea ce mi-a amin­tit de începuturile ei…

 

Recent am revăzut primul tău video­clip, „Noi doi' şi mi-am dat seama că la anul împlineşti 10 ani de showbiz. În 2004 te lansai ca o Lolita de carti­er… cum te-ai defini acum?

De fiecare dată când lucrez la o nouă piesă, chimia ei, balansul, aroma ei mă proiectează într-o nouă poveste. Am trecut astfel de la „Lolita de cartier' la „extravaganzza rromano', la „otaku girl', „marlene tribute' sau chiar „Miţa biciclista.' „No Sleepin' a adus prima aventură de burlesc din România, în care stylingul era completat de un dans lasciv la bară, pentru care am luat lecţii intensive. Ţin minte că am avut un concert în Spania la care, fiind foarte dedicată imaginii mele, am trimis bara din Bucureşti până în Madrid. A urmat „Munky Funky', unde am adoptat un stil „glam hood', hotpants cu paiete şi geacă de piele cu aripi. Anul trecut am lansat „A ta', o piesă cu acorduri de vară, care rimează foarte bine cu spiri­tul românesc.

Aşadar, am lansat piesa împreună cu un lyric video în care pur­tam ii tradiţionale şi maci în păr. În videoclip am început să mă îndrept spre un stil de „hood diva cu influenţe jamaicane', reflectat în machiajul stri­dent, dansul plin de balans şi pielea bronzată. Stilul de la „Pernele moi a început să înglobeze elementele hip ale momentului – de la ţinte aurii bătute în veste de piele la jachete-bom­bardier lucrate în modele tradiţionale şi dantele preţioase. Creasta cu împle­tituri punk şi tatuajele care au întregit imaginea m-au urmărit la aproape fie­care apariţie publică. Dar din iunie…. roata se-ntoarce!

_00C0482

Cândva nu erai adepta a ceea ce se înţelege prin sexy în România: mişcări şi ipostaze provocatoare, ţinute sumare. În videoclipurile tale de acum şi pe reţelele de socializare regăsim, totuşi, ipostazele provoca­toare. Ce e sexy pentru tine acum?

„Sexy' pentru mine e „natural'. E fun. E joacă. Atâta timp cât mă distrez şi sunt fericită, cred că tot ce e sexy are un aer ingenuu.

 

La 4 ani, băieţelul tău, Robin, este unul dintre cei mai cool copii de ve­detă. Care a fost cea mai surprin-zătoare întrebare pe care ţi-a pus-o până acum legat de meseria ta?

Parte din conceptul clipului „Pernele moi' este LURVE, care în viziunea lui Woody Allen este… mai mult decât iubirea: „Love is too weak a word for what I feel — I lurve you, you know' (Annie Hall). Ei bine, de atunci Robin îmi aduce flori şi îmi spune „I LURVE you, mami!'

De fiecare dată când plec la o cântare, el mă întreabă „De ce mergi să cânţi?'. I-am povestit că e pasiunea mea, că îmi place să cânt, dar e şi meseria mea în acelaşi timp. Pentru că nu a părut convins, l-am luat cu mine la câteva cântări în aer liber. La finalul eveni­mentului, confuz, mi-a pus aceeaşi întrebare – „De ce le cânţi, mami?'

 

În urmă cu câţiva ani, tu şi iubitul tău eraţi destul de mondeni. Ce vă ocupă acum timpul mai mult, munca sau „jobul' de părinţi?

Într-adevăr, eu sunt plecată mare parte din timp la concerte în toată ţara, la evenimente sau la filmări, iar în restul timpului îmi doresc să stau cât mai mult cu Robin, care este cel mai bun prieten al nostru. Faptul că nu suntem mondeni nu înseamnă că petrecem mai puţin timp împreună – iubitul meu este mereu alături de mine, nu numai în familie, dar şi în tot ceea ce implică activitatea mea artistică, de la idei creative până la atât de necesara susţinere morală şi emoţională.

 

Dacă în showbiz eşti de 10 ani, cu iu­bitul tău, Nelu Bud, eşti de peste 16, de când erai în liceu. Foarte puţine legături rezistă atât de bine probei timpului, mai ales când relaţia începe în adolescenţă. Ce „je ne sais quoi' a avut el de te-a cucerit pe viaţă?

Mi-am cunoscut sufletul-pereche încă de la 16 ani. Ceea ce simţeam pentru cel ce îmi făcea curte atunci, iubitul meu de acum, mă speria, mă bucura şi mă nedumerea în acelaşi timp. Nu ştiam prea bine ce mi se întâmplă, nu descifram încă semnalele chimice sau emoţionale pe care le percepeam… Mergeam cu capul în nori, zâmbeam şi mă treceau fiori când îi simţeam privi­rea. M-a cucerit cu un buchet de frezii şi mi-a fost alături de atunci, cu res­pect, cu putere şi cu multă iubire. Ceea ce cred eu că este foarte important într-o relaţie este că nu suntem numai iubiţi, ci şi parteneri, prieteni – ne împărtăşim problemele, ne susţinem reciproc. Ne place şi să ieşim cu prietenii, dar şi la brunch doar noi doi să ne delectăm unul cu prezenţa celui­lalt, să ne uităm la meciuri sau să îi pregătesc tagliatele cu spanac sau tartă cu mere.

_00C0356

 

Dacă tot ai lângă tine un om de afaceri, care te poate sfătui, nu te-a tentat până acum să intri într-un business? Mai ales că sunt destui artişti care câştigă din afaceri.

Suntem foarte norocoşi, fiecare dintre noi face ce ştie cel mai bine – el afaceri, eu muzică. El este foarte persuasiv şi un foarte bun negociator, iar pentru mine… scena e cea mai senzuală joacă.

 

Dat fiind că după ce s-a născut Ro­bin ai putut sta alături de el doi ani, îţi reproşează cei dragi că eşti plecată prea mult timp de acasă acum?

Niciodată. Familia, şi mai ales Robin, nici nu îmi simt lipsa. După fiecare concert, oricât de departe sau de obo­sită aş fi, eu vin mereu acasă, astfel încât să îl trezesc pe Robin dimineaţa şi să povestesc cu el la micul dejun.

_00C0268

Presa vrea neapărat să te vadă căsătorită, nu pierde nicio ocazie să te întrebe când faci pasul. Sunt curi­oasă dacă şi familia face presiuni asupra ta legat de asta. Sau dacă a făcut la un moment dat.

Familia mea îmi respectă mereu alege­rile şi dorinţele, poate şi pentru că sun­tem foarte apropiaţi şi ne cunoaştem bine motivele şi argumentele. Atâta timp cât noi doi nu simţim că mai există vreun pas înainte pe care să îl putem face, atâta timp cât considerăm că aici şi acum suntem cei mai fericiţi, nimeni nu are de ce să se împotrivească.

 

Căsatoria este, fireşte, o chestiune de alegere, dar ce-i veţi spune lui Robin mai târziu, atunci când va fi suficient de mare încât să aibă curiozitatea, despre faptul că nu v-aţi căsătorit încă?

Robin este deja foarte viclean în „curi­ozităţi' şi ştie foarte bine ce întrebări să pună, dar niciodată nu a simţit ne­voia să o pună pe aceasta. Simte şi ştie că suntem fericiţi şi cât se poate de legaţi ca familie – asta e tot ce trebuie să înţeleagă un copil. Actele şi grijile să le lăsăm adulţilor…

 

De asemenea, presa îţi monitorizează intens greutatea, nu scapă nicio oca­zie de a căuta kilograme în plus. Ai, la rândul tău, o preocupare intensă pentru asta?

Încerc să mănânc sănătos, să merg la sală cât pot de des, dar nu fac nimic în mod excesiv. Cred că cea mai bună metodă de a-ţi păstra sănătatea e stabi­lirea unui echilibru între alimentaţie, activitate fizică şi… armonie emoţională. Îmi îngrijesc pielea şi părul cu uleiuri naturale, de argan, avocado, migdale dulci şi cu zâmbete.

 

De la ce îţi e greu să te abţii când vine vorba de lucruri delicioase?

De la parfeuri şi îngheţate.

 

Un aspect mai puţin cunoscut al vieţii tale este implicarea în acţiuni cari­tabile, cum ar fi susţinerea copiilor care suferă de autism şi nu numai. Ce te sensibilizează cel mai mult pe lumea asta?

Mereu mi-a făcut plăcere şi m-am simţit onorată să fiu imaginea unor campa­nii cum este cea care susţine strângerea de fonduri pentru copiii autişti. Într-a-devăr, campania 8847 nu a fost prima vizită la un centru de copii, la un spital sau în mijlocul celor care au nevoie de ajutor, de un pic mai multă grijă şi su­flet şi în niciun caz de atenţie media­tică. Am ales să nu fac niciodată su­biecte de presă din donaţiile pentru o varietate de cauze, din copilaşii pe care îi vizitez sau din alte modalităţi în care simt că este datoria mea să îmi împart sufletul şi nu numai cu ceilalţi.

 

Interviu de OANA POPOIAG

Foto CĂTĂLIN OPRIȚESCU

Stilist DARIA GEORGESCU

Machiaj ANCA BUZEA

Coafură ROBERT BOTH (Studio Robert Both)

Vestimentaţie RHEA COSTA, PARLOR, ZARA

Accesorii MALVENSKY

Fotografiile au fost realizate la Palatul Ştirbey din Buftea, prin amabilitatea domnului director Eduard Dudu.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter